Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Стрийщині відкрили лікарську амбулаторію сімейної медицини

Відтепер в селі Вільхівці Стрийського району функціонує амбулаторія, де будуть консультувати та лікувати жителів 6 населених пунктів області.
Фото - ЛОДА

Сьогодні, 27 жовтня, очільник Львівської ОВА Максим Козицький взяв участь в урочистому відкритті медичного закладу на Стрийщині. Об’єкт реалізували в межах державної програми «Доступна медицина».

«Я вважаю, що медицина повинна бути доступною не лише у містах, але й у селах. Навіть в час повномасштабної війни ми дбаємо про людей та робимо внесок у розвиток країни. Амбулаторію будували з 2018 року, там обслуговуватимуть 6 населених пунктів з чисельністю населення понад 3 тисячі осіб. Пацієнти медичного закладу приходитимуть до світлого та просторого приміщення, а також отримають кваліфіковану консультацію чи лікування», – наголосив Максим Козицький.

Площа будівлі – 293,5 м2. Амбулаторію умовно поділили на дві зони: житлову та робочу. Відповідно до вимог «Про інклюзивність будівель і споруд» поверхні покриття мощення перед приміщенням та підлоги в приміщеннях зробили з твердих неслизьких матеріалів, а зони біля дверей – без порогів.

За словами директорки жидачівської комунальної лікарні, якій належить і амбулаторія, Людмили Яремців, у медичному закладі є все необхідне як для пацієнтів, так для персоналу – педіатричні кабінети, один з яких суміжний з процедурною та перев’язочною, стерилізаційна сестринська, кабінет для медичних препаратів, чимало інших професійних приміщень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ