Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сумщині відкрили центр військово-патріотичного виховання молоді

Напередодні Дня захисника України на Сумщині відкрили перший центр військово-патріотичного виховання молоді. Він працюватиме на базі Недригайлівського вищого професійного училища. Про це проінформували у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Центр наповнили сучасною технікою та приладами, які відповідають специфіці навчального напряму. Наприклад, кабінет «Захист Вітчизни» облаштували новими меблями, вогнегасниками та тренажерами. Для належної підготовки учнів його також обладнали навчальною зброєю, а саме: макетами автоматів, пневматичними гвинтівками, створили зону для стрілецького та лазерного тиру.

Для того, щоб молодь могла оволодіти прийомами та способами надання першої допомоги, у центрі є манекени для серцево-легеневої реанімації, а також імітатори ран.

Разом із досвідченими викладачами, учні відпрацьовуватимуть фізичні вправи, наближені до умов  сучасного бою, вивчатимуть тактику ведення вогню зі стрілецької зброї тощо.

"Тема військово-патріотичного виховання нині є актуальною. До кінця цього року подібні центри будуть створені у шести закладах профосвіти у різних куточках області", – зазначила директор Департаменту освіти і науки Сумської ОДА Вікторія Гробова.

У відкритті центру взяли участь представники органів обласної виконавчої влади та місцевого самоврядування, громадських організацій і військового комісаріату, педагоги, учні шкіл та закладів профосвіти.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ