Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сихові назвуть сквер на честь Героя України Олега Бабія

Сквер імені Героя України, розвідника Олега Бабія з’явиться у львівському районі Сихів. Про це повідомляє Головне управління розвідки.
Фото: ГУР

Відповідне рішення ухвалили депутати Львівської міської ради 4 липня 2024 року.

Олег Бабій ― офіцер ГУР МО України, який здійснив 9 успішних виходів у глибокий тил противника. Спланував та координував 12 вдалих спецоперацій із залученням представників руху опору на тимчасово окупованих територіях України.

Завдяки успішній розвідувальній роботі Олега Бабія під час повномасштабної війни було виявлено понад 70 стратегічних військових об’єктів держави-агресора на захоплених московитами землях.

У серпні 2023 року група Олега Бабія подолала 600 кілометрів пішки, щоб знешкодити на території противника три стратегічні бомбардувальники Ту-22М3: один знищили повністю, два пошкодили та вивели з ладу.

На зворотному шляху група розвідників зіткнулась з ворогом. 33-річний підполковник ГУР МО України Олег Бабій прикрив відхід своїх підлеглих та загинув у бою з російськими загарбниками.

Нагороджений Золотою Зіркою Героя України та військовим званням полковника (посмертно).

Олег Бабій ― випускник Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Сагайдачного у Львові. У розвідника залишилась дружина та двоє дітей.

Честь і вічна слава Героєві України Олегу Бабію! Слава Україні!

Також у ЛМР повідомили, о ще один сквер назвуть на честь політвʼязня і сотенного УПА Мирослава Симчича. Який саме сквер називатиметься іменем політвʼязня і сотенного УПА Мирослава Симчича – ще буде уточнено.

Львівська міська рада: https://city-adm.lviv.ua/news/society/public-sector/302398-u-lvovi-ziavliatsia-dva-skvery-pamiati-ukrainskykh-viiskovykh-video

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ