Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сихові працюватиме резиденція Святого Миколая

З 16 по 19 грудня у Центрі Довженка, що у Львові на Сихові, діятиме резиденція св. Миколая. Про це сьогодні, 14 грудня, на прес-конференції розповіла директорка центру Марта Іванишин.

"Цього року ми вперше підготували таку масштабну програму зимових святкувань для Сихова. Свята ми розпочнемо в неділю о 16:00 годині відкриттям резиденції св. Миколая. Вона діятиме 4 дні поспіль до 19 грудня включно", - повідомила Марта Іванишин.

За її словами, діти зможуть приходити, спілкуватися з Миколаєм та отримувати від нього подарунки. Особливістю сихівської резиденції є те, що діти матимуть можливість передавати через Миколая свої лист для українських військових на Сході. 

Також Марта Іванишин розповіла, як проходитиме святкування Нового року. На місці колишнього фонтану перед центром Довженка збудують арт-об’єкт "Айсберг", що слугуватиме сценою для гурту "ЯгОди". Крім того, на "Айсберзі" проектуватимуться українські етнокоди. 

Про проект "Айсберг" детальніше розповів його автор Олексій Хорошко – відеохудожник та сценограф. 

"Це така собі футуристична конструкція, яка нагадуватиме айсберг. "Айсберг" слугуватиме сценою для музичної частини та буде поєднуватись з відеопроекцією. На арт-об’єкті будуть зображати українські етнокоди –  візуальну складову національної культури. Ми звикли, що орнаменти, які є, приміром, у гуцульській різьбі чи петриківському розписі трактуються як декоративна частина, але вони мають свій зміст та закладене значення", - розповів Олексій Хорошко. 

Новорічне святкування біля центру Довженка розпочнеться о 23:00 та завершиться до 1 ночі. 

Також, як зазначила Марта Іванишин, на сихівському різдвяному ярмарку в одному із будиночків прийматимуть теплі речі для військових на Сході України. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ