Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Сихові з’явився «веселий» будинок

Мешканці будинку на вулиці Чукаріна, 22 отримали подарунок у вигляді художнього оформлення торцевої стіни їхнього будинку. Акція відбулась за сприяння управління молоді, сім’ї та спорту і Сихівської районної адміністрації. Фінансування здійснювалось Міжнародним благодійним фондом Костянтина Кондакова. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Роботи розпочалися 8 листопада цього року. Два тижні знадобилося професійним художникам для нанесення малюнку загальною площею понад 360 кв.м. Загалом на художні роботи витрачено 63 тис.грн., з яких 43 тис. - матеріали та 20 тис. - оренда обладнання.

«На Сихові є багато одноманітних будинків - таке оформлення стіни дає можливість зробити будівлю особливою. Ця картина буде привітно зустрічати людей, які в’їжджають на Сихів та буде дарувати їм лише приємні емоції. Дуже хочеться, щоб у майбутньому таких будинків побільшало»,- Ірина Маруняк, голова Сихівської РА.

Ініціатори проекту старанно та уважно вибирали зображення, яке наносили на фасад. Така акція дозволяє внести різноманітність та яскравість в певній локації і несе візуальну естетику. Окрім того, поверхня стіни будинку отримала спеціальний захист.

«Цією акцією ми старались внести фарби в життя людей та викликати радісну посмішку на їхніх обличчях. Завдяки художникам, які зголосились нам допомогти та працювали зранку до вечора, ми змогли створити цю картину»,- Наталія Колісник, президент МО МБФ Костянтина Кондакова

Роботи проходили в п’ять етапів. Спочатку шви фасаду обробили водонепроникною ґрунтовою сумішшю. Наступним етапом був ґрунт для плитки і фасадна фарба. По висохлій фарбі балонами нанесли дрібні деталі малюнку. Останній шар - нанесення водовідштовхуючого лаку. Усі фарби та суміші є сертифікованими.

«Це дуже приємний подарунок мешканцям міста. Оскільки фасад будинку розташований біля центральної дороги Сихова, нанесене зображення створюватиме атмосферу привітності, тепла та гарного настрою. А мешканці будинку, в свою чергу, отримали додатковий водонепроникний захист для торцевої стіни», - Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ