Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: На Тернопільщині перепоховали останки воїнів УПА
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

На Тернопільщині перепоховали останки воїнів УПА

Фото - УІНП
Фото - УІНП
Фото - УІНП
Фото - УІНП
Фото - УІНП
Фото - УІНП
Фото - УІНП
Фото - УІНП
Фото - УІНП
Фото - УІНП
1/5
20 грудня 2019 року у місті Шумську, що на Тернопільщині, відбулося урочисте перепоховання вояків Української повстанської армії, учасників збройного підпілля ОУН, закатованих НКВД у 1940-1950-х роках. Про це інформує УІНП.

Меморіальні заходи складалися із божественної літургії в Святопреображенському храмі Шумська, урочистої ходи містом до цвинтаря та чину похорону, а також громадської панахиди на площі Героїв Майдану. Завершився чин похорону на місцевому цвинтарі біля могили курінного УПА Василя Процюка "Кропиви" та невідомих повстанців.

"Ми пишаємось тим, що ці роботи з пошуку, ексгумації та перепоховання вояків УПА були проведені на замовлення і коштом Українського інституту національної пам'яті. Змінюється керівництво держави, керівництво Інституту, а вшанування борців за незалежність України залишається пріоритетом державної політики в сфері відновлення та збереження національної пам’ять", - прокоментував присутній на заході співробітник Українського інституту національної пам’яті Павло Подобєд.

Участь у заході взяли: місцеві жителі, заступник начальника управління - начальник відділу обліку та збереження місць пам'яті Управління інституційного забезпечення політики національної пам'яті Українського інституту національної пам’яті Павло Подобєд, відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій Святослав Шеремета, представники місцевої та обласної влади, військові 44-ї ОАБр, а також реконструктори військово-історичного клубу “Повстанець” в одностроях УПА.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на Самбірщині перепоховали останки воїнів УПА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ