Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Тернопільщині працівниця пошти правласнювала гроші громадян за комуналку

На Тернопільщині в одному із сіл Монастириського району працівниця пошти приймала від громадян платежі за газ та електроенергію і привласнювала їх, через що у людей утворилися чималі борги за комунальні послуги.
Фото ілюстративне. Олена Ляхович, Гал-інфо

Про це інформує Нацполіція Тернопільської області на своєму офіційному сайті.

Жінка приймала платежі від населення і видавала їм квитанції форми Ф-47. Прибутки в касовому звіті вона не відображала, а гроші залишала собі.

В такий спосіб вона "заробила" понад 78 тисяч гривень.

Про правопорушення дізналися мешканці одного із сіл Монастириського району лише після того, як до них з перевіркою приїхали представники комунальних служб. Жителів населеного пункту звинуватили у тому, що вони масово упродовж квітня-червня не оплачують за спожиті газ та електроенергію.

Люди почали заперечувати свої борги і в ролі доказу надали квитанції, які виявилися недійсними і ніде не облікованими.

Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом привласнення, розтрати або заволодіння чужим майном шляхом зловживання своїм службовим становищем – ст. 191 ч. 2 ККУ. Після того, як усе стало відомо, підозрювана повернула усі кошти.

Слідство за цим фактом закінчили, справу скерували до суду.

Санкція статті передбачає обмеження волі терміном до п'яти років або позбавлення волі на той самий термін з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ