Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Тернопільщині правоохоронці вилучили понад 2 тис. рослин маку

Правоохоронці виявили у шести жителів села Золочівка посіви маку за зовнішніми ознаками схожого на снодійний. Усі рослини, аби не кидалися одразу в очі, були висіяні між іншими насадженнями - в кукурудзі, в соняшниках, а також одразу біля будинків, інформує сектор комунікації ГУНП в Тернопільській області.

За попередніми підрахунками, у Золочівці правоохоронці вилучили 2296 рослин. Люди, у яких виявили заборонену речовину кажуть, що вирощували її для начиння у випічку.

ГУ НП у Тернопільській області

Відтепер шестеро жителів Козівського району відповідатимуть за заборонені насадження у суді. Усі факти внесені до ЄРДР за статтею 310 частина 1 та 2 ККУ - посів або вирощування снотворного маку чи конопель.

ГУ НП у Тернопільській області

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років. Незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості п'ятисот і більше рослин чи конопель у кількості п'ятдесят і більше рослин - караються позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

ГУ НП у Тернопільській області

Відповідно до законодавства, право вирощувати нарковмісні рослини для промислових потреб мають лише юридичні особи, які для таких цілей повинні отримати спеціальні дозволи.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ