Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Масова втрата зору після ін’єкції: на Тернопільщині завідувач одного із відділень лікарні може попасти за грати

У лютому 2023 року на Тернопільщині більше як двадцять людей звернулись за медичною допомогою через різке погіршення зору. Всі вони проходили лікування в одній з клінік області.

Завідувачу одного із відділень лікарні оголосили підозру у справі щодо 22 людей, які втратили зір після ін’єкцій у Чорткові на Тернопільщині.

Про це повідомив начальник управління Нацполіції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко.

"Слідчі поліції за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури оголосили підозру четвертому фігуранту цього резонансного кримінального провадження – завідувачу одного із відділень лікарні. Йому інкримінують частину 2 статті 367 ККУ (службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків, якщо воно спричинило тяжкі наслідки)", – написав Зюбаненко.

Відомо, що трьом лікарям-офтальмологам оголосили підозру в неналежному виконанні професійних обов'язків медичним працівником (ч. 1 ст. 140 ККУ) і одержання неправомірної вигоди для себе, поєднаному з вимаганням, особою, яка провадить професійну діяльність, пов`язану з наданням публічних послуг (ч. 4 ст. 368-4 ККУ). Їм загрожує до восьми років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до трьох років, з конфіскацією майна.

За словами заступника начальника поліції в Тернопільській області Андрія Ткачика, медики, які лікували потерпілих, пообіцяли їм повністю відновити зір завдяки дієвому препарату: "Зловмисники запевнили людей в ефективності та безпечності лікування. Проте після ін’єкцій у пацієнтів різко погіршилося самопочуття. Двоє людей втратили зір повністю, 13 осіб осліпли на одне око, а решта потерпілих продовжують лікування". 

Експертиза встановила, що медики вводили пацієнтам заборонений до застосування препарат - підробку, результати хімічного аналізу якого не відповідали оригіналу. Крім цього, за кожну ін'єкцію вони з хворих вимагали по 2 000 гривень неофіційної оплати.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ