Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

На Укрзалізницю прийдуть приватні перевізники, - міністр

Ми відійшли від пілотних проектів і переходимо на зміну всієї системи інфраструктури. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян під час участі у XVI Міжнародному економічному форумі, який відбувається 3-4 листопада у Львові, повідомила прес-служба міністерства.

“Ми повністю міняємо філософію будівництва українських доріг. Ви бачите, що цього року Україна, а особливо Львівщина, нагадує великий будівельний майданчик. Всі дороги, які були знищені, поступово відбудовуються», - наголосив В.Омелян.

Міністр висловив сподівання, що парламент підтримає Великий пакет інфраструктурних законопроектів, який внесло Міністерство інфраструктури на розгляд. «15 листопада буде інфраструктурний день, і я сподіваюсь, що більшість законопроектів буде проголосовано успішно. Міністерство розробляло ці законопроекти разом з найкращими світовими експертами та з народними депутатами. Насправді, це системні речі, які створять нормальну повноцінну функціонуючу систему на багато років вперед», - додав В.Омелян. 

Також Міністр інфраструктури наголосив: «Ми послідовно втілюємо реформу на Укрзалізниці. Це величезна компанія, яка традиційно була донором для всіх: і для держави, і для нечесних людей, і для політичних партій. Я сподіваюсь, що в цьому році ми цей тренд зможемо переламати і вийдемо на успішну корпоративну модель, за якої Укрзалізниця буде приймати прозорі рішення, буде ефективно управляти власними активами.  Надважливо - ми створимо вільний ринок на українській залізничній мережі, коли будуть приватні оператори тяги, рухомого складу, а держава лише регулюватиме тарифи і забезпечуватиме вільний доступ для всіх». За словами В.Омеляна, якщо Україна підійде до цього ретельно і зважено, пасажири отримають вищу якістю комфорту, безпеку, вантажовідправники – швидкість і гарантію поставок.

Окремо В.Омелян зупинився на питанні розвитку авіаційної галузі: «Цього року завдяки тому, що Міністерство дерегулювало питання видачі маршрутів, кожна авіакомпанія зараз без скандалів, без хабарів отримає ті напрямки, які вона хоче. Ще донедавна це було неможливо. Сьогодні ми маємо ріст пасажиропотоку більш, ніж 17% по всій Україні, окремі аеропорти демонструють ріст в 30-50%. Тепер наше завдання – знизити ціни на авіаперевезення, створити більшу конкуренцію, більш якісне покриття географії маршрутів для того, щоб був вибір не лише куди летіти, а й коли летіти, щоб це було зручно для пасажира».

Володимир Омелян також зазначив, що нове керівництво державних компаній дає нову якість послуг громадянам: «Дуже багато зроблено на Укрпошті. Я вірю, що Укрпошта крок за кроком почне відвойовувати свої позиції на ринку поштових послуг шляхом електронної комерції, ширшого контакту із західними і східними поштовими компаніями. В нас ще є багато проблем, але всі вони вирішуються дуже просто: це питання людей. Нова якість людей створює нову якісну систему. Міністерство інфраструктури є лідером в цьому. Найбільші державні компанії очолюють люди, які були обрані незалежними комісіями і які створюють новий якісний продукт для України. І ці компанії стають поступово локомотивами української економіки».

Міністр інфраструктури України наголосив, що наступного року Укрзалізниця має дати українським заводам замовлення. Також він висловив сподівання на належне фінансування дорожньої галузі наступного року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ