Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

На війні з росіянами загинув доцент кафедри туризму Львівського університету

У бою з російськими окупантами загинув доцент кафедри туризму Львівського університету, кандидат наук, старший лейтенант, командир взводу Михайло Гамкало.

Чоловік з перших днів повномасштабної війни обороняв Україну від московської навали, бо надзвичайно любив Батьківщину і мріяв повернутися з Перемогою. Адже знав, що вдома на нього чекають батьки, дружина Ольга Карпінська, син Остап (15 років) і донечка Марічка (8 років). Про це повідомили в пресслужбі ЛНУ.

18 серпня 2022 року в результаті важких поранень, отриманих під час ворожого артилерійського та мінометного обстрілів, Михайло загинув.

«Так БІДА зайшла у хату… Він завше самостійно вибирав свій шлях у Житті, як і йти воювати з клятими московитами. Ти, наша Гордість. Вічна пам'ять», – написав у фейсбуці батько нашого Героя, Зенон Гамкало.

У 1998 році Михайло здобув вищу освіту у ЛНУ ім. І. Франка (спеціальність – географія). З того часу почав будувати свою кар’єру у Львівському університеті у напрямку  викладацької діяльності.

В Університеті Михайло Гамкало був одним із кращих викладачів. Студенти любили відвідувати його заняття, адже чоловік завжди креативив. За період викладання Михайло розробив близько 10 спецкурсів, тематика яких - туризм та опублікував понад 70 наукових праць. Разом з тим, чоловік керував студентським науковим гуртком «Активний туризм», учасники якого займалися пішохідним, гірським, водним, велосипедним, і гірськолижним туризмом.

Студенти та викладачі Університету висловлюють глибокі співчуття батькам, дружині та діткам Михайла. 

Вічна слава та доземний уклін Герою України за його подвиг!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ