Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині 1,5 тис сімей отримають гроші замість "пакунка малюка"

Заяви на отримання соціальної грошової допомоги для новонароджених написали 1,5 тисячі сімей. Нині на спеціальну картку гроші прийшли 844 заявникам.

Нагадаємо, що з 1 вересня 2020 року -  мінсоцполітики розпочало реалізацію пілотного проєкту монетизація натуральної одноразової допомоги "пакунок малюка". Гроші нарахують на картку. Про це розповіла начальниця відділу Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олена Маркусик.

«З перших днів вересня батьки можуть отримати картку в банку та звернутися в органи соцзахисту із заявою, свідоцтвом про народження дитини щоб надалі отримати 5 тисяч гривень на спеціальну соцкартку», - каже Олена Маркусик.

Посадовиця додає, що на сайті Мінсоцполітики розмістили інформацію, де вказаний товар, який можна придбати для малечі. 

«Приходять до нас батьки, якщо не отримали пакунок малюка у пологовому, отримують соцкартку, на неї приходять гроші і в певних торгівельних закладах можуть купувати необхідне. 
Список закладів торгівлі щодня оновлюється на онлайн-платформі «Пакунок малюка». У Волинській області - 22 торговельні точки: у Луцьку, Ковелі, Володимир-Волинському, Нововолинську, Маневичах, Любешові, Любомлі та Рожищі. Жителі Камінь-Каширського та Ратного можуть скористатися карткою, поїхавши до міста Ковеля», - розповідає Олена Маркусик.

Мінсоцполітики повідомляє, що грошову компенсацію отримали більше 13 тисяч сімей, це близько 67 мільйонів гривень.

Посадовиця каже, що тим, хто живе у селі буде зручно купити речі через інтернет-магазин. Мінсоцполітики працює над розширенням мережі. 

«На Волині 844 сім'ї, які отримали гроші на картки. Я спілкувалася з нашими управліннями яка ситуація, адже пакунки малюка у нас закінчилися, наприклад, у Луцьку в травні, у райцентрах - у липні. Органи соцзахисту повідомляють, що по області, що черг немає, бо їх обслуговують в період карантину першочергово.

Сім'я може звернутися за допомогою впродовж 12 місяців від дня народження дитини. Коли надійшли гроші, то є відлік 12 місяців, впродовж якого часу можна використати гроші. 
Для певної кількості населення було зручніше отримати сам пакунок малюка в пологовому, для інших, хто має старших діток і лишилися певні речі -  актуальніші гроші. Втім, зараз кожен має можливість обрати що дитинці найнеобхідніше, або ж мама може скористатися грошима, щоб купити собі певні засоби гігієни», - додала Олена Маркусик.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ