Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Волині міліція затримала близько 200 чоловік за незаконне видобування бурштину

На Волині міліція затримала близько 200 чоловік за незаконне видобування бурштину, а також вилучила наркотичні засоби, 5 тисяч гривень, близько 4 кг бурштину та засоби для його видобутку: лопати, бури, сокири тощо. Про це під час прес-конференції повідомив начальник ГУ МВС України у Волинській області Петро Шпига. За інформацією прес-служби ГУ МВС області.

У лісі, мiж селами Лiсове – Вовчецьк Маневицького району, близько двох тисяч осіб за допомогою лопат здійснювали незаконний видобуток бурштину.

Щоб припинити діяльність бурштиношукачів, на допомогу міліції прибули придані сили із 5-ти областей. Під час проведення операції затримали 193 людей, з якими в подальшому проводили слідчі дії у рамках кримінального провадження. Переважна більшість затриманих – жителі Рівненської області.Також на місці затримали три автомобілі. 

Оскільки бурштинокопачі під час проведення заходів поводили себе агресивно та чинили опір працівникам міліції, правоохоронцям довелося використовувати вогнепальну зброю. Здійснювались попереджувальні постріли у повітря

"Зараз ситуація стабілізована, територію охороняють працівники спецпідрозділів міліції. Виставлено три блокпости з подвійною лінією охорони. Також надають допомогу працівники Національної гвардії, МНС, СБУ, лісової охорони, та представники громадських організацій. Незаконний видобуток бурштину не проводиться. Нами спільно із працівниками СБУ проводяться заходи, направлені на встановлення осіб, причетних до організації незаконного видобутку бурштину", – повідомив Петро Шпига.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ