Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Економіка

На Волині подорожчав проїзд на міжміських і міжобласних маршрутах

Вартість проїзду в автобусах міжобласного та міжміського сполучення на Волині зросла, тариф підняли перевізники. Також на 10 % зріс автостанційний збір
фото Суспільне

Вартість проїзду в автобусах міжобласного та міжміського сполучення на Волині зросла, тариф підняли перевізники. Також на 10 % зріс автостанційний збір.

Про це розповів начальник Луцької автостанції № 1 Ігор Модла, інформує Суспільне.

З його слів, вартість проїзду піднялася, через те, що окремі перевізники дотримувались менших тарифів тривалий час, а зараз вони переглянули цінову політику і відбулось збільшення тарифу.

Ціни за проїзд збільшилися на таких напрямках як Львівський, Ковельський і Володимирський.

"Зростання становить до 10 %. Якщо в абсолютному вираженні, до кінцевої зупинки на маршруті десь від 20 до 30 гривень виросла вартість", — каже Ігор Модла.

Один із перевізників Роман Скрипцов говорить, що вартість проїзду у його маршрутках зросла через підняття ціни на пальне і запчастини. З його слів, від початку 2023 року вартість проїзду не підіймали, не зважаючи на здорожчання бензину.

"Якщо Ковель-Луцьк рахувати, то підняли ціни, але водії возять дешевше. Гума дуже піднялася, не маємо грошей, щоб перевзутися, навіть", — каже перевізник.

Водій Олег каже: щодня їздить із Луцька у Володимир і назад. Вартість проїзду зросла на п'ять гривень через здорожчання вартості пального, розповів водій маршрутки.

"Я думаю, що це невеликий показник. Хоч люди й обурюються дуже, що дорого", — говорить водій.

Майже на 30 % платить більше за проїзд в автобусах і маршрутках, які курсують в області та за її межі пасажир Анатолій, з яким журналісти поспілкувалися на Луцькій автостанції №1. З його слів, їздить часто до родичів у сусідню Рівненську область — у місто Вараш та селище Млинів.

Пасажир Іван каже, що маршруткою їздить рідко. Каже раніше з села Козин, що за 30 кілометрів від Луцька, доїжджав до обласного центру за 40 гривень, нині заплатив 60.

"Якщо на таку відстань і на 20 гривень зросла вартість, то це наскільки ж зросла, якщо далі їхати?", — говорить пасажир.

Головний спеціаліст відділу транспорту департаменту інфраструктури облдержадміністрації Дмитро Горбач каже, що органи влади ніякого впливу на перевізників не мають щодо встановлення вартості проїзду в автобусах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ