Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

На Волині поліцейські затримали бурштиношукачів

29 лютого до чергової частини Маневицького відділу поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу села Вовчецьк цього ж району четверо чоловіків з лопатами зібралися видобувати бурштин-сирець. Про це Гал-інфо повдіомили у відділі комунікацій ГУ НП у Волинській області.

На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група відділу поліції. На місці поліцейські спільно із працівниками лісової охорони на території Куклинського лісництва застали 4 мешканців села Велика Ведмежка Маневицького району.

Правоохоронці встановили, що чоловіки з метою видобутку бурштину цього дня із 13 години до 16 години 20 хвилин за допомогою трьох сільськогосподарських лопат викопали яму розміром 2х4 м та глибиною 4 м. Відомо, що незаконним промислом займалися двоє 18-річних, 22-річний та 17-річний місцеві мешканці.

З місця події поліцейські вилучили 3 штикові сільськогосподарські лопати та камінець темно-коричневого кольору зовні схожий на бурштин-сирець, вагою близько 0,5 грама.

Відомості за даним фактом слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. Триває слідство.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ