Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

На Волині в липні потонуло вдвічі більше людей, ніж торік

На водоймах Волині у липні потонуло 15 людей, минулої доби рятувальники витягнули тіло чоловіка з річки Стохід. Про це повідомив власкор Гал-інфо.

Начальниця відділу Управління ДСНС в області Ірина Варварук розповіла: «Через недбале поводження на водоймах, у липні, цього року, загинуло вдвічі більше людей, ніж торік. Зокрема цієї доби виявили тіло чоловіка 1966 року народження в річці Стохід біля села Осьмиговичі, Турійського району».

Ми бачимо, що це літо було не схожим ні на яке інше в минулі роки, адже червень був дощовим і холодним, люди минулого місяця не накупалися. Вже у липні почалися спекотні дні. Тому усі потягнулися до водойм».

Та додає, що більшість причин – вживання алкоголю та легковажне ставлення до відпочинку на воді.

«Інформаційно-роз'яснювальну роботу ми проводимо постійно, зокрема роздаємо на пляжах листівки щодо правил безпеки. Втім, нажаль, щороку є люди, які випробовують власні сили й долю. Згідно зі статистикою, переважна більшість людей, які тонуть – чоловіки літнього віку. Також це люди, які вживають спиртні напої. Є і ті, хто, розповідали їхні близькі, хизувалися що перепливуть те чи інше озеро. Ми бачимо, що найбільше трагедій трапляється в тих місцях, де необлаштовані пляжі та не перевірене дно. До речі, щоб перевірити дно – треба викликати нашу водолазну службу, це здійснюємо по заявках до 1 червня», - наголосила начальниця відділу Управління ДСНС в області Ірина Варварук.

Загалом, із початку року, в області потонули 33 людини, з них 4 дитини, торік за цей період потонули 45 людей, з них 9 діти.

Щодо облаштованих місць для купань, то на Волині їх 35, там є рятувальні пости.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ