Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Волині відкрили центр для дітей, постраждалих від насильства

У закладі є кімнати для спілкування з психологом, медичного огляду, кримінального розслідування та судового провадження
фото Волинської ОВА

На Волині відкрили центр для дітей, які зазнали насильства або стали його свідками. Це заклад для надання соціально-психологічної, правової, медичної допомоги дітям.

Заклад працює на базі дитячого об’єднання, бо тут є всі фахівці, які будуть надавати психологічну, правову, медичну та реабілітаційну допомогу, як дитині, так і мамі, повідомляє у фейсбуці Волинська ОВА.

Центр створений спільними зусиллями Міжвідомчої координаційної ради з питань правосуддя щодо неповнолітніх, ЮНІСЕФ, Української фундації громадського здоров’я та Волинської обласної державної адміністрації та є одинадцятим такого типу в Україні, зазначили в ОВА.

У закладі є кімнати для спілкування з психологом, медичного огляду, кримінального розслідування та судового провадження, реабілітаційні приміщення, укриття, а також спальні кімнати.

Як зазначили в обласній військовій адміністрації, що на Волині кілька років поспіль зростає кількість кримінальних правопорушень вчинених щодо дітей. Так потерпілими у 2022 році стали 232 дитини, що на 36% більше ніж у 2021 році. Минулого року – 449 дітей, щодо 80 з яких були вчинені тяжкі та особливо тяжкі кримінальні правопорушення.

Загалом, 18 дітей потерпіло від злочинів пов’язаних з домашнім насильством та 17 – від правопорушень проти статевої недоторканності, з яких сім від зґвалтувань, чотири від сексуального насильства. Шестеро дітей стали жертвами розбещень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ