Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Волині затримали голову сільської ради, яка за хабарі роздавала під забудову землі Шацького Національного парку

На Волині співробітники Державної служби боротьби з економічною злочинністю викрили злочинну діяльність голови однієї з сільських рад Шацького району. П’ятдесятивосьмирічній голові обґрунтовано інкримінується систематичне вимагання й отримання хабарів за сприяння у виділенні й наданні у власність земельних ділянок під будівництво та обслуговування житлових будинків на території Шацького Національного парку. Про це повідомили у Департаменті Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України.

 

Зокрема, як встановили оперативники Держслужби боротьби з економічною злочинністю, зловмисниця, яка відповідно до посадових інструкцій була наділена організаційно-розпорядчими та господарськими обов’язками, вимагала від місцевого приватного підприємця хабара у сумі 25 тисяч доларів США. За таку суму голова сільради обіцяла тому посприяти у виділенні двох земельних ділянок загальною площею майже пів гектара під житлову забудову. Усіляко зволікаючи у наданні необхідних документів підприємцеві, підприємлива правопорушниця отримала спершу від нього 100 доларів США (начебто для прискорення підготовки виготовлення необхідної документації та прийняття рішення про затвердження містобудівного обґрунтування). Згодом – почала додатково вимагати ще чотири з половиною тисячі умовних грошових одиниць за розробку проекту землеустрою щодо відведення підприємцеві земельної ділянки.

 

Днями зловмисницю було затримано працівниками Державної служби боротьби з економічною злочинністю «на гарячому» під час отримання частини хабара безпосередньо після отримання нею грошей в обмін на частину документів, що були необхідні підприємцеві для приватизації земельної ділянки розміром 0,2 га.

 

За даним фактом прокуратурою Волинської області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.368 Кримінального кодексу України. Очільницю сільської ради затримано згідно санкції ст.115 Кримінально-процесуального кодексу України. Проводяться подальші слідчо-оперативні заходи по встановленню інших фактів вимагання та отримання правопорушницею хабарів, зловживань службовим становищем та службового підроблення. А у випадку прийняття судом справедливого рішення – вимагачці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до десяти років з конфіскацією усього належного їй майна.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ