Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На вулиці Головацького ледь не завалились два будинки

Мешканці двох будинків на вул. Головацького помітили, що ще з вечора стіни їх квартир почали вкривати тріщини, водночас цей процес супроводжувався характерним потріскуванням. Що справа серйозна стало зрозуміло, коли двері перекосились і вже не було змоги їх відкрити самостійно. Зранку мешканці будинку звернулись по допомогу.
На місце події прибув черговий караул СДПЧ-3 Залізничного району та оперативна мобільна група ГУ МНС України в Львівській області на чолі з заступником начальника ГУ з питань реагування на НС та застосування сил Валерієм Глобенком. Першочерговим завданням було визначення ступеня загрози для мешканців будинку. Саме тому спеціалісти МНС обстежили будинок. Результатом такої перевірки стало виявлення підтоплення у підвалі – близько 15 см. З’ясувалось, що вода затікає з-під фундаменту й розмиває його. Це й стало однією з основних причин ситуації, що склалася. Проведені роботи по очищенню навколишніх каналізаційних колекторів дали свої результати – рівень води у підвалі спав майже одразу.
Усвідомивши складність ситуації, ГУ МНС України в Львівській області довелось залучити працівників Львівгазу, водоканалу, Львівенерго, аби на випадок можливого руйнування будинку оперативно відімкнути ці комунікації. Водночас було повідомлене керівництво міської ради з метою залучення ЖЕКу, Управління житлового господарства, проектних інститутів для прийняття відповідного інженерного рішення.
Питання про відселення мешканців семи квартир за вказівкою виконуючого обов’язків міського голови Зеновія Сірика вже вирішується. Частину жителів прихистять родичі, інших тимчасово поселять у готелі «Київ». Про це повідомила Іванна Поважук, Центр пропаганди ГУ МНС України в Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ