Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

На вихідних у Львові вдруге відбудеться "Знесіння Фест"

За ініціативи місцевих мешканців 2 вересня у мікрорайоні Знесіння вдруге відбудеться добросусідський культурний фестиваль. Цьогоріч захід присвячено 100-літтю створення Західноукраїнської Народної Республіки і вшануванню подвигу Українських січових стрільців.

Фото: Гал-інфо

Про це сьогодні, 28 серпня, під час брифінгу повідомила співорганізаторка фестивалю, знесінчанка Юлія Гвоздович, передає кореспондентка Гал-інфо.

За її словами, родзинкою фестивалю стане проведення театралізованого військово-історичного дійства "Бій відділів Галицької армії проти підрозділів польського війська" за участі ГО "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять". Реконструкція бою відбудеться о 13:00 біля озера у парку Знесіння.

"Цього року фестиваль присвячений подвигу і героїзму Січових стрільців. Зокрема, у 1918 році вони мали бій у нас на Знесінні. Тому вся програма пронизана різними активностями, що стосуються УСС і ЗУНР", - наголосила Юлія Гвоздович. 

Окрім цього, у програмі фестивалю - лекції на історичну та екологічну тематику; майстер-класи з кулінарії, гончарства, живопису тощо; конкурс господинь і виступи музичних гуртів. На відвідувачів також чекає сімейний лекторій, який буде особливо цікавим для маленьких львів'ян, стрілецька програма зі співами та екскурсія парком Знесіння.

"На фестивалі будемо готувати холодник. Він був властивим для нашої території і для його приготування не потрібно вогню. Сподіваюсь, усім сподобається, адже це така страва, яку можна готувати на щодень", - розповідає блогерка Маріанна Душар (пані Стефа), яка проводитиме в межах "Знесіння Фесту" кулінарний майстер-клас. 

З детальною програмою можна ознайомитись на ФБ-сторінці події. Вхід на всі заходи в межах фестивалю вільний. 

Додамо, організаторами "Знесіння Фесту" є ініціативна група мешканок мікрорайону та ГО "Батьки в дії". Захід відбувається за підтримки управління культури ЛМР. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ