Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Яворівщині намагаються спіймати браконьєрів

Директор Мисливського господарства “Динаміт”, що знаходиться в Яворівському районі на Львівщині, в ексклюзивному коментарі Гал-інфо розповів про ситуацію з браконьєрством в смт. Шкло.

“Кожну другу суботу серпня відкривають сезон полювання на пернату дичину. Починати полювання дозволено лише після 18 години. Цього року відкриття сезону припало на 8 серпня.

Ілюстративне фото. Photo by form PxHere

У цей день я з іншими мисливцями був на одному березі озера в селищі Шкло. Ми готувалися до початку полювань. Раптом з іншого берега почули постріли, хоча до 18.00 ще було близько півгодини. Очевидно, що ті, хто стріляли, були без належних документів. Крім того, ці браконьєри здійснювали постріли в сторону села. Дріб посипався на житлові подвір'я. Люди викликали поліцію, яка зреагувала досить швидко. Приїхав дільничний, почали збирати свідчення. Але люди відмовилися писати заяву, бо вони бояться.

Також собака одного з мисливців, який чекав початку полювання, побіг за дичиною, яку підстрелили браконьєри і господар пса зміг побачити тих, хто стріляв. Ми знаємо, що їх було троє, знаємо  їхні прізвища. Це місцеві мешканці. Через те, що ніхто з людей не погодився написати заяву, ми поки збираємо свідчення.

Справу не закрито, я сподіваюся, що ми зможемо покарати горе-полювальників”, - розповідає директор Мисливського господарства “Динаміт” Зеновій Кузь. 

Зазначимо, що за незаконне  полювання браконьєри  мали б сплатити штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  або відбути громадські роботи  строком  від ста шістдесяти до двохсот сорока годин. Також законодавством передбачено обмеженням волі на строк до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ