Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівщині по «зарплатні у конвертах» вдаряють і семінарами, і листівками

«Ні – зарплаті в конвертах», – під таким гаслом учора, 30 січня, в Яворівській районній філії Львівського ОЦЗ відбувся семінар.

Мета – інформаційно-роз'яснювальна робота із легалізації зайнятості для роботодавців та населення щодо оформлення трудових відносин із найманими працівниками. Про це повідомив власкор Гал-інфо із посиланням на завідувачку сектору інформаційної політики та цифрового розвитку Яворівської РДА Ірину Кравчук.

У розмові взяли участь головний державний інспектор Головного управління Держпраці у Львівській області Марія Кучма; завідувач сектору з інфраструктурних проєктів та захисту довкілля Галина Прядко; директор Яворівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості Михайло Вигринович; начальник Яворівського відділу обслуговування громадян (сервісний центр) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Володимир Галак; начальник управління соціального захисту населення Яворівської районної державної адміністрації Уляна Ганусяк; начальник Яворівського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області Марія Дудич та представники суб’єктів господарської діяльності.

Свідченням того, що цікавість підприємців до питань дотримання законів про працю на Яворівщині збільшився, стало те, що в конференц-залі Яворівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості зібралося стільки, що не було вільного місця.

Головний державний інспектор Головного управління Держпраці у Львівській області Марія Кучма окреслила основні напрямки співпраці із соціальними партнерами.

Мова, зокрема, йшла те, що в державі почастішали випадки шахрайських перевірок із накладанням штрафів.

У коментарі власкорові ГАЛ-інфо директор Яворівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості Михайло Вигринович прояснив, що робота на Яворівщині з приводу легалізації зарплатні самими семінарами не обходиться.

«Перед цим семінаром працівниками Яворівської районної філії Львівського ОЦЗ проведено виїзну акцію на промисловий ринок м. Яворова, з метою поширення листівок «Ні – зарплаті в конвертах!».

Адже часто доводиться зустрічатися з такими явищами, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин, або виплату заробітної плати «у конверті», через які працівник, оформлений неофіційно, ризикує залишитися, в майбутньому, без отримання соціальних виплат та пенсії, соціально не захищеним перед роботодавцем. Тому лише офіційне оформлення трудових відносин забезпечує найманому працівникові підтвердження трудового та страхового стажу, державні гарантії й соціальний захист, передбачені законодавством», – наголосив Михайло Вигринович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ