Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Яворівщині згоріла дерев’яна церква ХV століття

Сьогодні, 24 липня, уночі на пункт зв’язку СДПЧ-31 м. Яворова надійшло повідомлення про те, що в смт. Шкло Яворівського району виникла пожежа в дерев’яній греко-католицькій «парасківській» церкві Львівської архієпархії – повідомили у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.

Церква збудована в 1454 року, дзвіниця 1732 року і які являють собою історичну цінність. До місця пожежі по виклику №2 було направлено шість відділень на автоцистернах. На момент прибуття першого підрозділу до місця пожежі вогнем було повністю охоплено будівлю церкви та дзвіниці. В результаті пожежі вогнем знищено дерев’яну церкву, церковне майно та дзвіницю. Внаслідок пожежі загиблих та потерпілих немає. Збитки та причина пожежі встановлюються.
На місце пожежі виїжджала мобільно-оперативна група Головного управління на чолі з заступником начальника ОКЦ – начальником ОВ ГУ МНС України в Львівській області підполковником вн. служби Сергієм Пехником, відділ дізнання, дослідно-випробувальна лабораторія, центр пропаганди, мобільна група Яворівського РВ ГУ МНС України в Львівський області, слідчо-оперативна група Яворівського РВ УМВС України у Львівській області. Перевірку за фактом пожежі здійснює прокуратура Яворівського району Львівської області.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ