Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Закарпатті прикордонники затримали нелегалів із Таджикистану

Учора, 20 лютого, прикордонники Чопського загону спільно зі співробітниками Національної поліції затримали групу іноземців, що мали намір незаконно дістатися країн Євросоюзу, а також двох їхніх співвітчизників, які сприяли їм у цьому. Про це інформує прес-служба Держприкордонслужби.
Фото: Держприкордонслужба

Про появу двох невідомих осіб біля кордону зі Словаччиною повідомив дільничному інспектору відділу ʺВеликий Березнийʺ місцевий житель.

На пошуки правопорушників одразу  вирушили додаткові прикордонні наряди, один з яких і затримав незнайомців на околиці села Княгиня Великоберезнянського району Закарпатської області. Затримані жодних документів з собою не мали та назвалися громадянами Таджикистану. Вони пояснили, що незаконно перетнули кордон зі Словаччини в Україну, щоб допомогти своїм співвітчизникам, теж у незаконний спосіб, потрапити з України до країн ЄС.

У ході подальших пошукових заходів правоохоронці зупинили на автодорозі поблизу кордону легковий автомобіль ʺOpelʺ, у якому знаходились четверо громадян Таджикистану – чоловік, дві жінки та 12-річна дівчинка. Автівкою керував громадянин України, виходець з Таджикистану.

У ході перевірочних заходів правоохоронці встановили, що іноземці мали зустрітися біля кордону з двома своїми співвітчизниками та вже разом в обхід пунктів пропуску потрапити до Словаччини.

Наразі затримані доставлені до прикордонного підрозділу для з’ясування усіх обставин справи.

Іноземці будуть притягнені до відповідальності за ст.204-1 КУпАП ʺНезаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону Україниʺ та ст.203 КУпАП ʺПорушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію Україниʺ.

Крім того, водієві легковика, у якому знаходились іноземці, доведеться відповідати за вчинення правопорушення, передбаченого ст.206 КУпАП ʺПорушення порядку надання іноземцям та особам без громадянства житла, транспортних засобів та сприяння в наданні інших послугʺ.

Стосовно двох чоловіків громадян Таджикистану, що були затримані першими, оперативні та перевірочні заходи тривають.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, у Києві затримали нігерійця, який переправляв у ЄС нелегалів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ