Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На зберіганні у архівному відділі Львівської міської ради є 34,5 тис. справ

Площа сховищ архівного відділу Львівської міської ради сьогодні складає 180 м. кв. Приміщення переповнене, зважаючи на те, що тут зберігається 34,5 тис справ, повідомила прес-служба ЛМР.

У архівному відділі міської ради є на зберіганні документи 1898 року – це найдавніші документи, які стосуються Янівського кладовища, завдяки яким ми виявили масові захоронення на цьому цвинтарі.

«Відповідно до змін у Законі України «Про національний архівний фонд», функцію зберігання документів ліквідованих установ покладуть на архів органів місцевого самоврядування та на трудові архіви. Йдеться про зберігання документів особового походження: прийняття, звільнення з роботи, накази, розпорядження, особові справи, відомості про нарахування заробітної плати. Відтак, якщо для трудового архіву буде виділене окреме приміщення, ми зможемо вивільнити сховища архівного відділу», - повідомив Ярослав Стецький, начальник архівного відділу ЛМР.

Додамо, у минулому році працівники відділу видали 1199 архівних довідок, серед яких – 870 довідок, наданих фізичним особам та 329 довідок – юридичним особам. Окрім того, за зверненнями правоохоронних органів надано 90 довідок. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ