Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Жовківщині будують водопровід довжиною майже 7 кілометрів

“В області ефективно реалізують обласні програми у сфері ЖКГ”, - Юрій Бучко. Про це 5 серпня повідомили Гал-інфо у прес-службі Львівської ОДА.
Фото ЛОДА

Департамент розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА реалізує в області програми: “Питна вода”, “Реконструкція вуличного освітлення”, “Газифікація населених пунктів на 2018 – 2020 роки”.

Сьогодні заступник голови Львівської облдержадміністрації Юрій Бучко проінспектував хід виконання робіт на об’єктах Жовківського та Сокальського районів відповідно до цих програм.

У селі Помлинові на Жовківщині будують водопровід довжиною майже 7 кілометрів. 2 км труб вже проклали.

На цей проект передбачено 2,5 млн грн. Обласний бюджет - 1,6 млн, решта - кошти громади.

 “У селі живе 230 мешканців. Дуже хочеться, щоб кожен з них мав доступ до якісної, очищеної питної води, а системи водопостачання функціонували ефективно. Тому поставив завдання підрядникам максимально пришвидшити будівництво водогону”, - наголосив Юрій Бучко.

За його словами, в межах програми «Питна вода» цього року 17 населених пунктів забезпечать безперебійним водопостачанням. Серед найбільш значимих проєктів - водопровід до Червонограду та будівництво станції очистки води в Мостиськах.

Загалом фінансування програми становить понад 23 млн грн.

У селі Пристань на Сокальщині проводять підготовчі роботи для будівництва газопроводу. Він забезпечить тепло в домівках майже 900 мешканців.

“Люди цього чекали все життя. Спільними зусиллями з місцевою владою працюємо, аби якнайшвидше до помешкань підключити газ. Загальна вартість будівництва газопроводу - майже 5 млн грн, з них 1 млн - місцевий бюджет”, - додав заступник голови.

Відтак, згідно з обласною програмою такі ж газопроводи побудують цьогоріч ще у Радехівському, Турківському, Перемишлянському, Самбірському районах. До слова, на цей рік на програму з газифікації скерували 16 млн 417 тис грн ( обласний бюджет - 14 млн грн, решта місцевий).

У селищі Гірник, що на Сокальщині, реконструювали 1,2 км мереж та замінили 40 ламп.

Загалом вартість проекту - майже 600 тис грн, в тому числі обласний бюджет- 350 тис грн.

“Близько 3 тисячі мешканців зможуть безпечно гуляти освітленими нічними вулицями. Попри карантин виконання обласних програм проходить успішно, і ми зробимо усе можливе, щоб усі заплановані роботи найшвидше завершити”, - підкреслив Юрій Бучко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ