Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

На Житомирщині поліція вилучила 40 кг бурштину на 200 тисяч гривень

Як повідомив Департамент захисту економіки Національної поліції України, на Житомирщині правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями скупки «сонячного» каміння та вилучили понад 40 кг бурштину.

Працівниками управління захисту економіки в Житомирській області Нацполіції були задокументовані факти незаконного видобування бурштину-сирцю на території Олевського району та відкрито кримінальне провадження за  ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. 

В межах провадження правоохоронці встановили місця скупки каміння та його зберігання, що знаходилися в м. Олевськ.

На підставі ухвали суду працівники управління захисту економіки, слідчого управління обласної поліції під процесуальним керівництвом Коростенської місцевої прокуратури провели обшуки. 

Під час заходів правоохоронці вилучили понад 40 кг незаконно видобутого бурштину, вартість якого за попередніми даними становить понад 200 тисяч гривень.

На даний час поліцією проводяться заходи, спрямовані на встановлення інших фактів злочинної діяльності фігурантів та інших осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності з незаконного видобутку бурштину-сирцю.

Нагадаємо, що 6 березня, у м. Рівне поліція вилучила «сонячного» каміння майже на мільйон гривень.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ