Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Золочівщині відкрився кооперативний молокопереробний завод

Сьогодні, 18 липня, у селі Утішків урочисто відкрили кооперативний молокопереробний завод - ТзОВ «НАБІЛ». Участь у заході взяли представники влади, дипломатичного корпусу, депутати Львівської обласної ради та аграрії.
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР
Фото: ЛОР

Підготовка документації та будівництво заводу тривало орієнтовно 2,5 роки. Завод споруджено на площі 3 га з потужністю 25 тонн молока за зміну.

Відкрити завод вдалося завдяки інвестиційному проєкту «Будівництво кооперативного заводу з переробки молока», який реалізовано за підтримки канадської кооперативної організації SOCODEVI.

У ТзОВ «НАБІЛ» вже створено 25 нових робочих місць, у майбутньому планується до 40.

Загальна сума інвестицій у завод на сьогодні становить 95 млн грн, з них: фінансова підтримка від SOCODEVI - 90 млн грн, фінансова підтримка від українських кооперативів - 5 млн грн.

До реалізації молока на перероблення буде долучено 4 кооперативи, членами яких є понад 100 молочних господарств Львівщини.

У Львівській області реалізовано два аграрні проєкти міжнародної технічної допомоги, які здійснює канадська кооперативна організація SOCODEVI: «Підвищення конкурентоздатності молочного сектору економіки України» (2008-2013) та «Розвиток молочного бізнесу в Україні» (2014 – 2023).

В межах цих проєктів створено 48 сімейних молочних ферм, покращено понад 50 громадських та фермерських пасовищ, розвинуто комерційне виробництво до 1500 тонн сіна і сінажу щорічно, розвинуто ефективне виробництво молока у понад 50 середніх та великих молочних фермах, створено та розвинуто діяльність 9 молочарських кооперативів та кооперативне об’єднання «Рівноправність», підтримано розвиток Львівської аграрної дорадчої служби, та створено сучасну лабораторію молока (щоденний аналіз до 1500 зразків молока), понад 7000 мешканців сіл Львівщини отримали пряму або опосередковану допомогу, підтримано будівництво і забезпечено обладнанням кооперативний молокозавод ТзОВ «НАБІЛ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ