Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАБУ вимагає від СБУ завтра доставити Чауса до ВАКС

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) звинуватило Службу безпеки України (СБУ) в переховуванні екс-судді Миколи Чауса і заявило про перевищення службових повноважень співробітниками спецслужби.
фото - Уніан

Відповідний допис оприлюднила пресслужба НАБУ.

Зокрема, у відомстві зазначили, що приховування співробітниками СБУ від детективів НАБУ інформації про місцеперебування екссудді Дніпровського райсуду м. Києва, підозрюваного в отриманні неправомірної вигоди, є фактичним сприянням в ухиленні від кримінального судочинства та може містити ознаки злочину у вигляді перевищення службових повноважень.

У НАБУ зазначили, що КПК України передбачає, що у випадку виявлення розшукуваної особи, її мають передати уповноваженому представнику органу досудового розслідування. Натомість маємо ситуацію фактичного переховування підозрюваного співробітниками СБУ та ігнорування процесуального закону.

Повідомляється також, що 1 серпня 2021 року детективи НАБУ надіслали до СБУ та ОГП вимогу про негайне доставлення екссудді до Національного бюро, адже він є підозрюваним у справі НАБУ за ч. 4 ст. 368 КК України.

2 серпня 2021 року у зв’язку із тим, що СБУ не забезпечило явку екссудді до НАБУ, було надіслано повторну вимогу із повістками про виклик підозрюваного.

"...вчергове закликаємо СБУ дотримуватись вимог законодавства і доставити підозрюваного екссуддю уповноваженим детективам та до ВАКС о 14:00 4 серпня 2021 року для розгляду питання щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою", - додали у Бюро.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ