Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

НАБУ завершило перше розслідування за фактом неправдивої декларації

Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили досудове розслідування за фактом декларування недостовірних відомостей колишнім головою одного з міських судів Луганської області. 24 січня 2018 року обвинувальний акт скеровано до Київського районного суду м. Харкова для розгляду по суті. Про це повідомили в НАБУ.

Це - перше обвинувачення у справі, яку детективи НАБУ відкрили за результатами аналізу даних, наведених в е-деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Судді у відставці інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст.366-1 та ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, суддя у відставці не вніс до електронних декларацій за 2015–2016 роки відомості про транспортні засоби та об’єкти нерухомості, які перебувають у нього в користуванні, а також про майно, що перебуває у власності та користуванні його колишньої дружини, на загальну суму понад 17 млн грн. Варто зазначити, що подружжя розірвало шлюб ще у 2011 році, але й надалі проживало однією сім’єю.

Досудове розслідування кримінального провадження за зазначеними фактами детективи НАБУ розпочали у листопаді 2016 року на підставі звернення та матеріалів, наданих Управлінням аналітики та обробки інформації Національного бюро. В липні 2017 року служителю Феміди повідомлено про підозру у вчиненні зазначених злочинів.

Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ