Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

Начальник застрелив свого підопічного, який повідомив про незареєстрованих працівників

Начальник застрелив свого підопічного, який повідомив про незареєстрованих працівників.
Авеліна Альварес, мати Еліуда Монтойя розповідає про свого сина після того, як його вбили.

Працівник повідомив, що його компанія експлуатує незареєстрованих працівників, після чого був убитий своїм же начальником, - Washington Post.

Автомобіль Еліуда Монтойя все ще був заведений, коли поліція виявила, що він лежить обличчям вниз вздовж дороги біля свого будинку у Гарден-Сіті, штат Джорджія. У другій половині дня, 19 серпня 2017 року, 41-річний садівник отримав два постріли у спину і один в голову. Пізніше у протоколах федерального суду цей випадок віднесли до вбивства “в стилі страти”.

Коли поліція виявила тіло Еліуда, на ньому були піжамні штани і шльопанці, зокрема гаманець був залишений в будинку, наче чоловік не збирався виходити далі своєї вулиці. Згідно з офіційним звітом, його седан Honda був припаркований поруч з його робочою вантажівкою. Також всередині машини був знайдений мотив його вбивства, який був написаний на аркуші жовтого блокнота - останній запис в журналі Монтойї.

«Вони завжди стежать за мною, - писав Монтойя, - тому що я написав скаргу про те, як вони дозволяють керівництву поводитись зі своїми співробітниками».

Згідно ордеру на обшук від поліцейського управління Гарден-Сіті, замітка була написана за два дні до його вбивства, Поліції знадобилось не більше години, щоб з'ясувати, чому дата була настільки значущою: в той день Монтойя подав скаргу на свого боса Пабло Ранджел-Рубіо в Федеральну комісію з протидії дискримінації на робочому місці.

Він звинуватив Рангела-Рубіо в експлуатації незареєстрованих робітників у компанії Wolf Tree та крадіжці їх заробітної плати для особистої вигоди. Коли поліція прибула на місце трагедії, мати Монтойї, Авеліна Альварес розповіла детективу поліції Гарден-Сіті Роберто Родрігесу, що вона знає, чому її сина вбили і як це сталось.

Альварес була на місці події, коли прибула поліція. Вона запросила їх в будинок і точно знала, що їй потрібно їм показати. Вона, разом з дружиною Монтойї витягли папку з печаткою, на якій була наклеєна емблема Федеральної комісії з протидії дискримінації , де містилися всі заяви, які Монтойя отримав від працівників-іммігрантів.

Слідчі, будучи озброєними документами, отримали ордер на обшук менш ніж за 24 години, після чого вони прибули в будинок Пабла Ранжел-Рубіо площею в 26 акрів та захопили його.

Зокрема, серед інших кримінальних злочинів, відмічених у федеральному заключенні, Ранджель-Рубіо був звинувачений у крадіжці грошей, а також у змові з метою здійснення вбивства, . Його звинувачують в тому, що він заплатив більше 20 000 доларів двом співробітникам своєї компанії, щоб вони вбили Еліуда за розкриття федеральним органам його незаконної схеми зайнятості.

«Він пішов у відповідні органи, щоб повідомити про федеральний злочин, і за це його вбили, - повідомив у своїй заяві в четвер прокурор США Боббі Л. Крістін з Південного округу Джорджії. - Наш офіс прикладе усі зусилля, щоб забезпечити справедливість для Еліуда Монтойї, чоловіка, убитого за те, що він вчинив правильно ».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ