Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Над Чорним морем перехопили російські бомбардувальники

Британія заявила, що два літаки королівської авації Typhoon було піднято в повітря над Чорним морем з метою слідування за російськими літаками. Літаки було піднято з бази біля Констанци на території Румунії після того, як було виявлено присутність двох російських літаків Су-24 Fencer, - Голос Америки.

Королівські ВПС повідомили про значний рівень діяльності Росії в повітрі.

Королівські ВПС перехопили шість російських бомбардувальників над Чорним морем. Заявляється, що бомбардувальники пролітали поряд з повітряним простором НАТО і повернули у напрямку до Криму.

"Операцію було проведено у відповідності до місії НАТО з посиленого патрулювання повітряного простору, в рамках якої королівські повітряні сили діють спільно з союзником НАТО, щоб стримувати агресію Росії, запевнити наших друзів в Румунії і союзників НАТО у нашій відданості колективній обороні".

Наразі на базі ВПС на південному сході Румунії розміщується чотири Британські літаки Typhoon.

Британські літаки вісім разів перехоплювали російські бомбардувальники протягом останніх двох років.

"Частота цих подій свідчить, що Росія має намір перевірити повітряну оборону Британії", - заявив речник ліберал-демократів лорд Мін Екмпбелл.

"В інтересах громадськості піднімати Британські літаки для того, щоб відводити російські літаки подалі від повітряного простору Британії".

Голос Америки

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ