Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Надійна робота Добротвірської ТЕС вкрай важлива для енергетики Львівщини

“Аби в домах українців було світло й тепло ми розпочали підготовку до зими ще в квітні минулого року», - про це в інтерв’ю "Львівському порталу" заявив Олег Таращук, директор Добротвірської ТЕС.

Двадцятиградусні морози змусили українців, які уже звикли до порівняно теплих зим, вмикати усі обігрівачі, які тільки можна. Відтак потреби в електроенергії зросли в рази.

Отож, за словами Олега Таращука, надійна робота ДТЕК Добротвірської ТЕС вкрай важлива для енергетики Львівської області – вона забезпечує половину необхідної для області електроенергії. Всю вироблену електроенергiю ДТЕК Добротвiрська ТЕС постачає в об’єднану енергосистему України, а диспетчер системи  ДП «Укренерго» розподіляє її споживачам. У 2016 р. ДТЕК Добротвірською ТЕС вироблено 2,3 млрд. кВт∙год. електроенергії, а за даними НЕК Укренерго Львівська область спожила в у 2016 році -  4,5 млрд. кВт∙год.

Незважаючи на посилений режим роботи теплової генерації у літній період, через аварійні зупинки та ремонти на атомних електростанціях,  Добротвірська ТЕС ще в квітні розпочала ремонтну кампанію по підготовці до зимового періоду. «У 2016 році ДТЕК інвестував 150 мільйонів гривень в ремонти обладнання Добротвірської ТЕС. Ми провели ремонт енергоблоків №№ 7 і 8, поточні ремонти котлів електростанції і середній ремонт турбогенератора №5. І тепер ці блоки та турбогенератори надійно працюють, виробляючи електроенергію та тепло. Крім ремонтів енергоблоків цього року ми придбали й встановили новий потужний трансформатор для відкритого розподільчого пристрою ТЕС. Його вартість 44 мільйони гривень, він принципово підвищив надійність роботи електромережі, по якій вироблена Добротвірською електростанцією енергія йде до українців. Зокрема, це значно покращило постачання електроенергії мешканцям Львівщини.

«На жаль, заборгованість ДП «Енергоринок» перед Добротвірською ТЕС щомісяця збільшується і на кінець 2016 року вже становила 372 мільйони гривень за вироблену електроенергію. Але, незважаючи на цю заборгованість, у нас немає жодного дня заборгованості перед нашими працівниками. І це завдяки тому, що компанія ДТЕК знаходить можливості і ресурси для вчасної виплати зарплатні своїм працівникам. І, навіть, у цій складній ситуації, середня зарплата працівників Добротвірської ТЕС є однією з найвищих в області – майже 9 тисяч гривень. В той час, як середня зарплата по Львівській області згідно даних управління статистики – менше 5 тисяч. Також ДТЕК прийняв рішення про матеріальну підтримку в опалювальний період співробітників з низьким рівнем доходів: у період з 15 жовтня 2016 року по 1 квітня 2017 року усім працівникам з загальним доходом нижче 5 500 грн нараховується допомога у розмірі 500 грн щомісяця до вирахування податків. Також немає жодної гривні боргу по сплаті податків, більше того ДТЕК Західенерго, куди входить Добротвірська ТЕС, входить в сотню найбільших платників податків України», - повідомив директор Добротвірської ТЕС.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ