Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Надзвичайні ситуації протягом доби у Львівській області

Підрозділами Головного управління МНС України в Львівській області (з 08.00 год. 1 лютого до 08.00 год. 2 лютого) для попередження надзвичайних ситуацій, гасіння пожеж, проведення рятувальних робіт та інших заходів здійснено 40 виїздів. Повідомили „Гал-іnfо” у прес-центрі ГУ МНС України у Львівській області.
 
22 січня на Дрогобиччині було виявлено розгерметизацію нафтопродуктопроводу між НПЗ-1 та НПЗ-2 діаметром 219 мм. Нафта потрапила в меліоративний канал і розповсюдилась на відстань до 120 м. Всього з нафтопродуктопроводу вилилось близько 1 т. Загальна площа забруднення становить 100 м кв. Для недопущення попадання вилитого нафтопродукту в р. Бар були залучені газорятувальна служба та технологічні бригади АТ «НПК-Галичина», якими на осушному каналі встановлено 15 загороджень, вирито 3 приямки, з яких асенізаційними машинами вивозиться нафтопродукт. Протягом дня 1 лютого двома асенізаційними машинами проводилось відкачування нафти з вивозом її на територію АТ “НПК - Галичина” та чистка берегів від нафти ручним способом. За день зібрано близько 100 кг суміші нафтопродукту. Всього із забрудненої ділянки зібрано – 2150 кг суміші нафтопродукту. На місці події працювали: мобільна група Дрогобицького РВ ГУ МНС України в Львівській області на чолі з начальником СДПЧ-6 майором вн. служби Макрухою О. В. (2 чол., 1од. техніки), технологічні бригади АТ «НПК - Галичина» (15 чол. та 5 од. техніки).
Протягом доби зареєстровано п’ять пожеж. Орієнтовні збитки від пожеж становлять 31 тис. грн, з них прямі – 12,5 тис. грн. На пожежах врятовано матеріальних цінностей на суму 5 тис. грн.
У результаті вжитих заходів врятовано чотири особи, в чотирьох випадках надавалась допомога населенню.
Львівським гірським пошуково-рятувальним загоном МНС України з початку гірськолижного сезону надано допомогу 45 травмованим туристам-лижникам та знайдено двох туристів.
1 лютого особовим складом взводу (3 чол. та 1 од. техніки) була надана необхідна допомога травмованому туристу лижнику на лижній трасі гори Тростян.  
1 лютого для недопущення утворення автомобільних заторів внаслідок складних погодних умов на території Сколівського району працювала оперативно-мобільна група Сколівського РВ ГУ МНС України в Львівській області, оперативна група служби автомобільних доріг якими разом із технікою «Львівоблавтодору» о 21.20 год. ліквідовано затор на трасі Київ – Чоп поблизу с. Тухолька Сколівського району, де опинилось близько 10 автомобілів. Складна ділянка дороги розчищена, проїзд забезпечено 3-ма одиницями снігоприбиральної техніки від Сколівського райавтодору.
1 лютого о 21 год. 30 хв. на автодорозі поблизу с. Сянок Турківського району внаслідок опадів мокрого снігу та поривів вітру утворився перемет, в який попав легковий автомобіль «ЗАЗ-3940», водій Ігор С. В результаті злагоджених дій оперативно-мобільної групи Турківського РВ ГУ МНСУ в Львівській області на чолі із заступником начальника РВ майором вн. служби Кузьо О. Б. та техніки «Львівоблавтодору» о 22 год. 02 хв. автомобіль звільнено із снігового замету. Складна ділянка дороги розчищена, проїзд забезпечено 2-ма одиницями снігоприбиральної техніки від Турківського райавтодору.
1 лютого о 11 год. 00 хв. через велику заборгованість МКП «Перемишляниводоканал» за спожиту електроенергію перед «Львівобленерго» було відключено від електропостачання водозабір с. Коросно в результаті чого без водопостачання залишилось 87 % мешканців м. Перемишляни.
Станом на 06.00 год. 2 лютого в зв’язку з погіршенням погодних умов (опадів мокрого снігу та поривів вітру) без електропостачання на території області залишається 29 населених пунктів повністю та 10 частково.
З настанням світлої пори доби бригадами ВАТ «Львівобленерго» розпочнуться роботи по відновленню електропостачання в знеструмлених населених пунктах.
Протягом доби на території області зареєстровано 3 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких троє осіб травмовано.
З початку року на території Львівської області виникло дві надзвичайні ситуації об’єктового рівня, техногенного характеру, в результаті яких п’ять осіб загинуло та дві особи травмовано. З початку року виникло 24 некласифікованих надзвичайних подій, внаслідок яких 16 осіб загинуло та 13 травмовано, з них двоє дітей. З початку року виявлено 9 боєприпасів та 31 патрон в шести місцях (з них знешкоджено 9 боєприпасів та 31 патрон), які віднесено до некласифікованих надзвичайних подій. З початку року на території області виникло 151 пожежа на яких виявлено 17 загиблих осіб та вісім осіб травмовано. На пожежах врятовано 21 особу, з них двоє дітей. З початку року на території області виникло 168 дорожньо-транспортних пригод, внаслідок яких 46 осіб загинуло та 202 травмовано.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ