Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нафта дешевшає через збільшення бурових установок в США

Ціна нафти знижується в перший день робочого тижня, продовжуючи відігравати опубліковані в п'ятницю дані американської нафтогазової сервісної компанії Baker Hughes про зростання кількості бурових установок в США. Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Станом на 08.42 вартість квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent знижувалася на 0,57% - до 55,38 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на нафту марки WTI зменшувалася на 0,47% - до 52,92 долара за барель.

Згідно з даними Baker Hughes, за підсумками робочого тижня кількість бурових установок в США виросла на 18 штук, або на 2,5%, до 712 одиниць.

У річному вираженні показник зріс на 93 штуки, або на 15%.

Кількість нафтових бурових установок збільшилася на 15 одиниць, або на 2,72%, до 566 штук. Кількість газодобувних установок зросла на три одиниці, або на 2,11%, і становила 145 штук.

"Збільшення видобутку в США не повинно бути несподіваним", - цитує агентство Рейтер неназваних аналітиків банку ANZ.

У той же час вони відзначають, що зменшення видобутку нафти країнами ОПЕК істотно перевищить її збільшення в США, що буде сприяти скороченню світових запасів, які виросли за останні два роки.

Нагадаємо, ОПЕК 30 листопада 2016 року домовилася про зниження свого видобутку на 1,2 мільйона барелів на день - до 32,5 мільйона барелів.

10 грудня країни, які не входять до ОПЕК, погодили скорочення власного видобутку на 558 тисяч барелів на добу.

Угода укладена на перше півріччя 2017 року з можливістю пролонгації.

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ