Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень – Укренерго

Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди.

Про це повідомили у НЕК Укренерго. 

"За оцінками військових, на наші енергооб’єкти летіло близько 70 ракет. В результаті обстрілів в системі суттєво збільшився дефіцит електроенергії, який і до цього був значним", – додали там.

За даними енергетичної компанії, унаслідок сьогоднішніх атак на енергооб'єкти України, найбільших уражень зазнали північний, південний і центральний регіони. Ремонтні бригади оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи на місцях, де це можливо.

"Енергетики тримають ситуацію під контролем. Попри всі пошкодження та завдяки професійній роботі енергетиків в енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею",  – зазначили у НЕК.

Окрім того, в Укренерго заявили, що режим надзвичайної ситуації введено тільки для учасників ринку електроенергії, відповідно до вимог “Правил ринку електроенергії”. Він стосується виключно ринкових операцій.

"Наразі по всій території України діє режим аварійних відключень. Зважаючи на те, що це вже 9 хвиля ракетних ударів по енергетичних об’єктах, відновлення електропостачання може зайняти більше часу, ніж раніше. Пріоритетно електроенергія буде подаватись на об’єкти критичної інфраструктури: лікарні, водоканали, об’єкти теплопостачання, очисні споруди", – йдеться у повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ