Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наразі в Україні вже працюють 47 операторів з гуманітарного розмінування — Шмигаль

Голова Кабінету міністрів Денис Шмигаль заявив, що Україні працюють 47 операторів гуманітарного розмінування і наразі влада продовжує розвивати цю галузь.

Про це він розповів за результатами наради за участі першої віцепрем'єр-міністерки Юлії Свириденко, представників Міноборони, Мінекономіки, Мінфіну та Центру гуманітарного розмінування, яка відбулась 1 серпня.

Крім цього, за його словами, Кабмін вже запустив програму компенсації аграріям за розмінування земель й поінформував, що менш ніж за місяць влада отримала майже 100 заявок на відшкодування.

"За підсумками наради домовилися доопрацювати критерії надання компенсації, аби якнайбільше фермерів могли нею скористатись", — сказав Шмигаль.

Він додав, що за даними Центру гуманітарного розмінування, за рік до продуктивного використання вдалося повернути понад 30 тис. кв. км потенційно забруднених мінами територій.

"Не відкладаємо цей процес на потім. Уже зараз напрацьовуємо рішення, які допоможуть розмінувати Україну за лічені роки, а не за десятиліття", — резюмував очільник уряду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ