Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Народні доми Львівщини отримають 4,7 мільйонів грн на розвиток

Керівники народних домів Львівщини зустрілись із владою області щоб обговорити матеріально-технічне забезпечення, співпрацю та перспективи розвитку осередків культури на селі. Зустріч відбулась 21 січня у бізнес центрі стадіону "Арена Львів", повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Найактуальнішим питанням, яке цікавило представників культури, стала фінансова підтримка народних домів. Зокрема, у 2016 році на цю мету в обласному бюджеті вже передбачили понад 4,7 мільйонів гривень.

"Ці кошти передбачені у цільовій обласній програмі підтримки народних домів. До слова, таку програму ми розробили вперше, - розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська. - Два мільйони гривень ми плануємо виділити на культурні заходи в усіх народних домах Львівщини, зокрема на гастролі народних колективів. Ще 1 мільйон – на закупівлю технічного та сценічного обладнання: комп’ютерів, проекторів, мікрофонів, колонок. Майже 1,5 мільйони гривень передбачили на купівлю автобуса, 100 тисяч – на кінопокази, майстер-класи, зустрічі з відомими особистостями".

Також директор департаменту звернула увагу керівників народних домів, що до 1 лютого вони мають змогу подати заявку на отримання коштів для вирішення технічних проблем з Державного фонду регіонального розвитку. Христина Береговська також розповіла про можливість залучення грантів міжнародної технічної допомоги: "Ви маєте можливість скористатись цими фінансовими  інструментами та залучити додаткові кошти на реалізацію проектів. Ми готові надати максимальну підтримку у цьому".

На співпраці влади та місцевих громад наголосив і заступник голови ОДА Юрій Підлісний. Зокрема, він закликав очільників народних домів проявляти ініціативу.

Також на зустрічі обговорили необхідність збереження мережі культурних закладів після реформи  децентралізації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ