Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

«Наш край»: «Нафтогаз» взяв у «заручники» всі українські міста

НАК «Нафтогаз України» просунув у Кодексі газотранспортних систем жорсткі умови щодо відключення тепломереж від газу. Останні поправки до Кодексу були ухвалені у вересні цього року. «Нафтогаз» отримав право доручати облгазам відключати тепломережі взимку через заборгованість за спожитий газ.

У свою чергу НКРЕКП відхилила вимогу облгазів не відключати тепломережі за дорученням «Нафтогазу», навіть більше – зобов’язала укласти договори на виконання робіт щодо припинення газопостачання.

Таким чином, якщо у підприємств, які обслуговують тепломережі існує заборгованість та це питання не буде врегульоване протягом трьох діб – облгаз вимушений розпочати заходи із припинення газопостачання.

Монополіст «Нафтогаз» підготував «теплі» умови українцям перед зимою:

– ціли міста можуть опинитись без опалення вже на самому початку опалювального сезону, якщо мають заборгованість як Коцюбинське або Краматорськ: вони просто не зможуть отримати газові номінації, без яких «Нафтогаз» не почне постачати газ;
– міста можуть опинитись без опалення посеред зими, якщо виникне заборгованість підприємств, які обслуговують тепломережі.

«Наш край» нагадує, що ще минулого року депутати від «Нашого краю» у Верховній Раді подали законопроект про заборону відключення від газу об’єктів соціальної інфраструктури протягом опалювального сезону. Партія закликає парламент невідкладно розглянути цей законопроект!

Влада «задрала» ціни на газ, та ще й зробила «Нафтогаз» монстром, який купається в мільйонних преміях і бере під час опалювального сезону у «заручники» усі українські міста.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ