Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

"Наш край" вимагає від влади не підвищувати ціни електроенергію

Із 1 липня стартує новий оптовий ринок електричної енергії. Проте експерти зазначають, що ринок та державні органи не готові до запуску нової системи: немає необхідних регуляторних актів та інформаційних систем. Про це повідомляє прес-служба партії "Наш край".

На їхню думку, не вдасться уникнути підвищення тарифів на електроенергію для всіх споживачів. Адже тарифи на електрику будуть формуватися на ринкових засадах, а нинішнє державне регулювання буде частково замінене на енергобіржі. Внаслідок цього ціна електроенергії для населення має зрівнятися із вартістю електрики для промислових споживачів другої категорії, яка вже зараз становить майже 3 грн/кВт-год. Це означає зростання рахунку за електроенергію для домогосподарств понад удвічі – майже на 120%.

Саме тому міжнародні організації закликають українську владу доопрацювати цю реформу, а поки що не запроваджувати її. Партія «Наш край» закликає владу захистити інтереси громадян та належно доопрацювати реформу. Не можна запроваджувати недороблене. Людям не потрібна іще одна недолуга реформа.

Політична партія "Наш край"

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ