Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наслідки ракетної атаки, оздоровлення для дітей-переселенців: головне за добу

Упродовж доби на Львівщині не було сповіщень про повітряну тривогу. Про це та інші важливі події з життя Львівщини за минулу добу поінформував начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Внаслідок нічної ракетної атаки 15 серпня у медзакладах області залишаються четверо потерпілих.

У Львові 65 мешканців зареєструвалися та подали документи на відшкодування збитків у виїзному ЦНАПі. 69 актів візуального обстеження оформили працівники Залізничної районної адміністрації для подання на розгляд міської комісії ТЕБ та НС для виділення коштів з резервного фонду на ліквідацію наслідків ракетного удару

У селі Ставчани мешканців трьох зруйнованих будинків забезпечили житлом для тимчасового проживання. Два житлові будинки, які не підлягали відновленню, демонтували. На інших житлових ділянках відновлюють пошкоджені частини дахів, вікон, дверей, прибирають територію.

760 дітей з Донеччини відпочили та оздоровились у Сокалі в межах проєкту «Пізнай Львівщину». Такий проєкт реалізували вперше. 

Департамент освіти і науки Львівської ОВА розробив та реалізує управлінську модель психологічної служби системи освіти. Зараз проводять ґрунтовний моніторинг психологічного забезпечення закладів, зокрема перевіряють наявність окремих приміщень для фахівців психологічної служби та кількість таких спеціалістів відповідно до потреб закладів освіти. 

На Львівщині в пілотних районах стартував соціальний проєкт, щоб проаналізувати потреби людей старшого віку та осіб з інвалідністю. 

Здобути робітничі професії у закладах професійної освіти Львівщини із подальшим працевлаштуванням на підприємствах області можуть люди з інвалідністю чи пораненнями внаслідок війни. Така можливість є у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру. 

У Львівському медичному фаховому коледжі післядипломної освіти випустили перших екстрених медичних техніків. Водії навчались надавати екстрену медичну допомогу, серцево-легеневу реанімацію, опанували нові методи та техніки, які допоможуть їм у роботі з виїзними бригадами.

На Дрогобиччині повністю декомунізували Меденицьку громаду. У громаді було 10 пам'ятників радянської пропаганди. Повністю очистити нашу область від такого спадку плануємо до кінця року.

У Львівському районі ремонтують ділянку автомобільної дороги загального користування Мерещів – Добряничі. Планують відновити покриття та ліквідувати аварійну ямковість на загальній протяжності приблизно 1,6 км. Роботи виконують коштом державного дорожнього фонду.

Три автомобілі для військових передали друзі з Естонії на Самбірщину. Їх укомплектують необхідними речами та відправлять на ті напрямки, де є найбільша потреба.

Портативний УЗД-апарат отримала Жовківська лікарня від німецьких партнерів із Freunde helfen Konvoi.

250 внутрішньо переміщених осіб, які проживають на території Перемишлянської громади, отримали допомогу від благодійного фонду «Право на захист» у партнерстві з Aгентством ООН у справах біженців. Йдеться про засоби гігієни, постільну білизну, рушники. 35 сім’ям передали набори посуду.

Упродовж 10 днів діти наших Героїв зі Стрийщини, які віддали життя у бою за Україну, оздоровлялись та відпочивали у польській гміні Стравчин. У програмі передбачили конкурси, майстер-класи, екскурсії та сходження у гори.

Двісті дітей з Ралівської громади оздоровлювалися в таборі Центру національно-патріотичного виховання імені Кирила Осьмака у селі Сприня Самбірського району. Вони брали участь у розважально-оздоровчих та спортивних заходах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ