Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Наслідки ворожих обстрілів по території України

військовослужбовці рф продовжують обстрілювати територію України.

Донецька область

На Донецькому напрямку 1 людина поранена в Авдіївці. У Мар'їнській громаді пошкоджено будинок у Красногорівці, обстріляні Костянтинівка і Єлизаветівка. У Кураховому в зоні ураження промзона.

На Горлівському напрямку у Торецькій громаді пошкоджено 4 будинки: 2 у Залізному, 1 у Нью-Йорку і Торецьку. У Часовоярській громаді пошкоджені 5 приватних будинків.

На Лисичанському напрямку 1 людина поранена у Переїзному Званівської громади. У Серебрянці Сіверської громади обстріляні три вулиці. В Лиманській громаді під вогнем Торське і Зарічне.

Всього за добу росіяни поранили 2 жителів Донеччини.

19 березня 2024 року, о 02:30, російська армія обстріляла м. Селидове. Окупанти атакували приватний сектор населеного пункту з використанням зенітно-ракетного комплексу «С-300», постраждало четверо людей. Пошкоджено щонайменше 24 домоволодіння і 4 автомобілі.

Дніпропетровська область

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
1/4

З важкої артилерії агресор тричі за день обстрілював громади Нікопольського району – Мирівську, Червоногригорівську та Марганецьку. І три дрони-камікадзе спрямував на сам Нікополь.

Пошкоджена АЗС. Там сталася пожежа, яку рятувальники вгамували. Понівечений інфраструктурний об’єкт.

Побиті 11 приватних будинків, 2 господарські споруди та стільки ж авто. А ще – майже шість десятків сонячних панелей, лінії електропередач й газогін. Люди не постраждали.

Ввечері окупанти ще двічі обстрілювали Нікопольщину. Спершу вдарили по Червоногригорівській громаді. А трохи пізніше – по Марганецькій. По тамтешніх селах поцілили понад півдесятка артснарядів.

Ніхто не постраждав.

Вночі у районі та по всій області – без "прильотів".

Харківська область:

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Гур'їв Козачок, Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне та ін.

23:20 під ракетним обстрілом з С-300 було смт Малинівка Чугуївського району. Влучання на територію підприємства. Пошкоджені ворота, вікна та двері будівлі. Постраждалі відсутні.

21:20 год відбувся ворожий обстріл с. Новоосинове Куп’янського району з РСЗВ. Внаслідок якого пошкоджено приватне домоволодіння. Обійшлося без постраждалих.

20:20 у м. Вовчанськ внаслідок обстрілу з РСЗВ пошкоджено приватний будинок. Постраждалих немає.

12:45 у с. Лук'янці Харківського району відбувся ворожий артобстріл, внаслідок якого зруйновано приватний будинок. Також без постраждалих.

8:00 у с. Новоосинове Куп’янського району внаслідок ворожого обстрілу з РСЗВ пошкоджено будівлю котельні, два приватні будинки, будинок культури. Травмований 62-річний чоловік, без госпіталізації.

Херсонська область

Минулої доби противник обстрілював Понятівку, Садове, Львове, Тягинку, Новотягинку, Микільське, Токарівку, Томину Балку та місто Херсон.

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджено 2 багатоповерхівки, елеватор та автомобіль.

Через російську агресію 3 людини загинули.

Миколаївська область

Учора, 18 березня, о 09:07 та сьогодні вночі, 19 березня, о 00:02 та 02:05 ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по населених пунктах та акваторії Куцурубської громади. Постраждалих немає.

Також учора, 18 березня, о 11:15 та 13:45 ворог завдавав артилерійських обстрілів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Сумська область

Протягом дня росіяни здійснили 50 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 214 вибухів. Обстрілів зазнали Миколаївська, Миропільська, Юнаківська, Хотінська, Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Конотопська, Шалигинська, Есманьська, Середино-Будська громади.

Вночі та зранку росіяни здійснили  5 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 11 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Новослобідська, Есманьська громади.

Краснопільська громада: ворог бив з міномета (5 вибухів).

Великописарівська громада: здійснено авіаудар КАБ (2 вибухи).

Новослобідська громада: зафіксовано мінометний обстріл.

Есманьська громада: 2 міни скинули росіяни на територію громади.

Білопільська громада: здійснено обстріл з міномета (2 вибухи).

Запорізька область

За добу росіяни здійснили 348 обстрілів 14 населених пунктів Запорізької області, включаючи ракетні удари, обстріли з РСЗВ та БПЛА, що призвело до пошкодження житлових будинків та інфраструктури, але обійшлося без жертв серед мирного населення.

Військовослужбовці рф здійснили 2 ракетних удари по Привільному, вгатили 3 авіаснарядами по Малій Токмачці й Роботиному, 5 РСЗВ-обстрілів Новоданилівки, Малої Токмачки та Роботиного, 46 БПЛА атакували Гуляйполе, Новоданилівку, Новодарівку, Малинівку, Роботине, Малу Токмачку, Залізничне та Чарівне.

292 артудари завдано по території Оріхова, Гуляйполя, Роботиного, Вербового, Малинівки, Малої Токмачки, Новоданилівки, Чарівного, Темирівки, Новодарівки, Омельника та Кам’янського.

Надійшло 32 повідомлення про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

Луганська область

Звільнені населені пункти постійно перебувають під вогневим тиском росіян. Руйнувань там дуже багато. Деякі фіксуються одразу після обстрілів, окремі – пізніше. Є пошкодження будинків у віддалених районах або на хуторах, звідки всіх давно евакуювали. Правоохоронці фіксують кожен випадок обстрілу росіянами як воєнний злочин. Учора противник бив з артилерії й по Невському, й по Макіївці, й по Новолюбівці. Штурмові дії окупанти намагалися провести південніше Невського – біля Тернів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ