Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Наслідки ворожих обстрілів по території України

військовослужбовці рф продовжують обстрілювати територію України.

Сумська область:

Вночі та зранку росіяни здійснили 16 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 65 вибухів. Обстрілів зазнали такі громади: Юнаківська (здійснено скидання ВОГ з БПЛА – 1 вибух), Миропільська (зафіксовано обстріли з артилерії – 31 вибух), Краснопільська (ворог бив з міномета – 3 вибухи та гранатомета – 14 вибухів), Великописарівська (здійснено обстріли з артилерії  – 5 вибухів), міномета – 4 вибухи), авіаудари КАБ - 15 вибухів), Новослобідська (росіяни вдарили з артилерії – 4 вибухи), Есманьська (був обстріл зі стрілецької зброї та міномету – 2 вибухи).

Харківська область:

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 20 населених пунктів Харківщини: Гатище, Вовчанськ, Бочкове, Бударки, Амбарне, Дворічна, Синьківка та ін. Авіаударів зазнали н.п. Козача Лопань, Мокра Рокитна, Веселе, Ізбицьке.

  • 8:30 обстріл керованою авіаційною бомбою с. Козача Лопань Харківського району. Пошкоджено два приватні житлові будинки, господарчі споруди, автівка. Інформація про постраждалих не надходила.
  • 13:10 у с. Федорівка Ізюмського району, в полі, внаслідок детонації вибухонебезпечного предмета травмовано 47-річного водія трактора, працівника с/г підприємства. Чоловіку надали меддопомогу в лікарні, без госпіталізації.
  • 16:42 у с. Мокра Рокитна Харківського району внаслідок обстрілу пошкоджено приватне підприємство. Потерпілих та загиблих немає.
  • 20 березня о 3:45, здійснено обстріл КАБ с. Козача Лопань Харківського району. Частина населеного пункту опинилася без електроенергії внаслідок пошкодження лінії електропередачі. Поранено цивільного 56-річного чоловіка, госпіталізований до медзакладу.

Дніпропетровська область

Фото: Дніпропетровська ОВА
Фото: Дніпропетровська ОВА
1/1

За минулу добу Дніпропетровщина зазнала 9 атак дронами-камікадзе та обстріл з важкої артилерії. По Нікопольщині протягом дня працювала зброя агресора.

Ворог бив по райцентру, Марганецькій і Покровській громадах. Пошкоджений приватний будинок й екскаватор. Понівечена господарська споруда, ще одна – знищена. Минулося без загиблих і постраждалих.

Вночі гучно було у Синельниківському районі. Від ворожої атаки, попередньо, постраждали 5 людей. З-поміж них ціла родина, будинок якої потрощили окупанти. Брат із сестрою – 12 та 19 років, 57-річний батько – в стані середньої тяжкості. Сильніше поранена 47-річна жінка. "Важка". Всі четверо – у лікарні.

На ураженій території пошкоджені оселі. Інформація уточнюється.

Херсонська область

Минулої доби противник обстрілював Берислав, Шевченківку, Хрещенівку, Антонівку, Станіслав, Широку Балку, Осокорівку, Дніпровське, Михайлівку, Качкарівку, Бургунку, Республіканець, Одрадокам'янку, Садове, Кізомис, Придніпровське, Шляхове та місто Херсон.

російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, внаслідок чого пошкоджено 2 багатоповерхівки, 8 приватних будинків. Також були зафіксовані влучання в  адмінбудівлю, дошкільний навчальний заклад, припортову інфраструктуру та автомобіль.

Фото: Херсонська обласна прокуратура
Фото: Херсонська обласна прокуратура
1/1

Через російську агресію 1 людина загинула, ще 5 – дістали поранення.

Миколаївська область:

У Миколаївському районі вчора, 19 березня, о 10:04 обстрілів з артилерії зазнала Куцурубська громада. Постраждалих немає.

О 10:33, 12:19 та 15:33 ворожі артилерійські обстріли фіксувалися по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

Запорізька область

Фото: Запорізька ОВА
Фото: Запорізька ОВА
1/1

Впродовж доби ворог завдав 350 ударів по 10 населених пунктах.

Військовослужбовці рф здійснили 3 авіаційні удари по Малій Токмачці, Роботиному, Темирівці; 3 РСЗВ-обстріли Новоданилівки та Малої Токмачки; 36 БПЛА атакували Гуляйполе, Левадне, Роботине, Малу Токмачку, Залізничне та Чарівне.

308 артударів завдано по території Гуляйполя, Роботиного, Малинівки, Малої Токмачки, Новоданилівки, Чарівного, Темирівки та Новодарівки.

Надійшло 28 повідомлень про руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Мирні жителі не постраждали.

Луганська область:

Посилено наземний тиск на Білогорівку, де наші військові відбили декілька штурмів ворога. Загарбники атакували там за підтримки авіації. Вдарили також по території Серебрянського лісу. У порівнянні із останніми днями, присутність російської авіації значно збільшилася у смузі нашої відповідальності.

Під вогнем мінометів та артилерії опинилися Білогорівка, Невське та населені пункти навколо. Там зафіксовано щонайменше 87 спроб обстрілу з боку росіян.

Донецька область

Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
Фото: Донецька ОВА
1/3

Покровський район. У Новобахмутівці Очеретинської громади зруйновано 3 будинки. У Красногорівці повторно пошкоджена п'ятиповерхівка.

Краматорський район. У Лиманській громаді пошкоджено 5 будинків: 3 у Зарічному і 2 у Рідкодубі. У Романівці Іллінівської громади пошкоджено 5 будинків. В зоні ураження — житлова забудова у Предтечиному і Миколаївці Костянтинівської громади. У Краматорську ракетного удару зазнала промзона.

Бахмутський район. У Нью-Йорку поранено людину, пошкоджено 6 будинків. У Часовоярській громаді пошкоджені 4 будинки, у Сіверську — 1 будинок. У Соледарській громаді під вогнем Роздолівка і Федорівка, у Званівській — Переїзне і Верхньокам'янське.

Всього за добу росіяни 12 разів обстріляли населені пункти Донеччини. З лінії фронту евакуйовано 706 осіб, у тому числі 62 дитини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ