Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Настоятелю храму УПЦ (МП) в Ужгороді повідомили про підозру за розпалювання ненависті

Настоятелю Хресто-Воздвиженського кафедрального собору (УПЦ МП) в Ужгороді Димитрію Сидору повідомили про підозру за розпалювання релігійної ненависті.

За матеріалами СБУ, торік у грудні священник неодноразово публічно ображав українців, які захотіли святкувати Різдво 25 грудня.

Правоохоронці задокументували понад сім епізодів, коли священник принижував релігійні почуття громадян інших конфесій та намагався сформувати ворожі настрої до них.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань та за іншими ознаками).

Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Як повідомляло Закарпаття онлайн, у 2012 році Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив без змін вирок, винесений протоєрею Димитрію Сидору Апеляційним судом Закарпатської області – три роки позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. Главу «Cойму підкарпатських русинів» притягнули до кримінальної відповідальності за меморандум, прийнятий на конгресі русинів 25 жовтня 2008 в Мукачеві. Текст меморандуму містив «Акт проголошення відновлення русинської державності».

У 2011 році священник Димитрій Сидор заявив про право русинів "зі зброєю в руках захищати свою свободу" від України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ