Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступні Пушкін і Щорс: У столиці демонтували пам'ятник Ватутіну

У Києві демонтували пам'ятник радянському генералу Миколі Ватутіну. Відповідне відео у фейсбуці оприлюднив радник мера Києва Дмитро Білоцерковець.

"Не може в центрі Києва стояти пам’ятник людині, яка до Другої світової війни брала активну участь у встановленні радянської влади на території України та брала участь у боях проти загонів українських повстанців. Не секрет, що чимало істориків пишуть про його вагому роль у переслідуванні прихильників незалежної України. 

Крім того, деякі історики наголошують, що Ватутін добував свої перемоги шляхом кидання під ворожі танки неозброєних та непідготовлених бійців (серед яких значна частина – українці). Мова, зокрема, про форсування Дніпра та битву за Київ 1943 року", - зазначив радник.

Як додав радник мера, наступними будуть Пушкін та Щорс. Міськрада вже чекає погодження Мінкульту для оперативного демонтажу. 

Як повідомлялося, 8 лютого в Києві також демонтували пам'ятник радянському льотчику Валерію Чкалову.

Міністерство культури та інформаційної політики чекає від Київської міськадміністрації на визначення місця для перенесення пам'ятника Миколі Щорсу, щоб також демонтувати його.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ