Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн

Малехів не дає землю для укріплення дамби сміттєзвалища

З понеділка стане відомо, чи виділить землю влада села Малехова для проведення робіт з укріплення дамби на Грибовицькому сміттєзвалищі. Про це 6 квітня, у коментарі «Гал-інфо», розповів голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

«Вчора (5 квітня) міський голова Львова Андрій Садовий спілкувався із владою Малехова. Я теж говорив з ними, і врешті-решт ми дійшли до спільного консенсусу: на днях влада Малехова дасть висновок щодо аварійності дамби, після чого, наступного тижня, ми отримаємо відповідь на те, чи виділить Малехів землю для укріплення дамби сміттєзвалища», - наголосив Олег Синютка.

Нагадаємо, що голова Львівської ОДА Олег Синютка звертався до влади Малехова із проханням виділити землю для укріплення дамби сміттєзвалища. 

«Ситуація зі сміттєзвалищем - у випадку зволікання з укріпленням дамби - може перерости у вищий рівень. Для украплення дамби необхідна додаткова земельна ділянка, площею орієнтовно 3 га, на якій нині є озера інфільтратів та відходи, які зсунулись», – зазначив голова ОДА Олег Синютка.

За його словами, укріплення дамби також необхідне, щоб запобігти потраплянню інфільтратів до ріки Малехівки.

Для розробки проекту укріплення дамби та погодження його (державна технічна експертиза) необхідно отримати в користування земельну ділянку Малехівської сільської ради. Коли ж Львівська міська рада отримає дозвіл на проведення робіт, можна приступати до першочергових протиаварійних заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ