Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Наступний Синод єпископів УГКЦ відбудеться цього року у Філадельфії (США)

Цього року Патріарший Синод Єпископів УГКЦ відбудеться у Філадельфії (США) з 26 вересня по 5 жовтня 2007 року — про це «Гал-info» повідомили у департаменті інформації УГКЦ.
 За словами Блаженнішого Любомира, Глави УГКЦ, Синод відбудеться в США з двох причин. У 2007 році минає 100 років з моменту, коли перший єпископ УГКЦ Владика Сотер Ортинський був призначений для душпастирської обслуги вірних нашої Церкви поза межами України з осередком у місті Філадельфії. Отже, щоб відзначити цю дату, цьогорічний Синод відбудеться саме там. Друга причина — прагнення підкреслити, що наша Церква існує не тільки на території України, але й у тих країнах, куди впродовж останніх 120 років виїхала велика кількість наших емігрантів і залишились там, заснувавши своє церковне й громадське життя.
З цієї нагоди владики-члени Синоду Єпископів УГКЦ відвідають провідні осередки церковного життя УГКЦ у США у Філадельфії, Стемфорді, Вашингтоні тощо. Крім того, запланована зустріч із представниками Американської Єпископської Конференції, яка впродовж десятиліть надає фінансову допомогу УГКЦ у справі відбудови її структур та налагодження церковного життя.
Глава УГКЦ розповів також, що під час Синоду Єпископів УГКЦ у 2007 році буде розглянуто три основні теми: закінчення вивчення теми, обговорюваної на попередніх Синодах, про покликання, виховання, життя й працю священнослужителів; літургійні питання; євангелізація.
Згідно з постановою минулорічного Синоду про те, що стратегією нашої Церкви на найближче майбутнє є поглиблення змісту віри наших вірних та допомога в практичній реалізації цієї віри, ухвалено, що євангелізація стане основною темою Синоду у Філадельфії.
У 2007 році духовенство й миряни Української Греко-Католицької Церкви будуть запрошені до участі в підготовці наступного Синоду Єпископів УГКЦ.
«Навесні минулого року ми оголосили основну тему нашого Синоду — священство. Ми закликали священиків, монахів та мирян, охочих висловитися на цю тему, присилати свої думки до секретаріату Синоду. Багато членів нашої Церкви зробили це, за що ми їм дуже вдячні. Секретаріат ознайомився з їхніми пропозиціями, і на їх підставі зробив підсумок, який пізніше роздано всім владикам як частину матеріалів Синоду. Окремі думки справді збагатили нашу дискусію. Цього року ми хочемо повторити таку спробу, з огляду на її позитивний досвід, тому запрошуємо членів нашої Церкви письмово викласти свої думки з приводу тем, що їх ми будемо обговорювати. Насамперед щодо центральної теми Синоду - євангелізації, а також стосовно літургійного життя нашої Церкви та покликання, життя й діяльности священиків», — розповів Предстоятель УГКЦ.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ