Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

НАТО в Яворові привчає воїнів до мирного життя

1/3
У четвер, 14 листопада, наприкінці робочого дня місто Яворів Львівської області із робочим візитом відвідав менеджер Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт, який взяв участь в урочистій церемонії із вручення воїнам 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, а також – звільненим у запас сертифікатів, грамот та відзнак про успішне закінчення курсу «Менеджмент безпеки бізнесу».

Як передає власкор Гал-інфо, Крістофер Штаудт, привітавши випускників, які займалися в рамках Програми НАТО-Україна з перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців ЗСУ, висловив задоволення від активності, дисциплінованості та вміння черпати знання українських вояків.

Гість також подякував керівництву ГО «Західний регіональний центр перепідготовки військовослужбовців» (ЗРЦП) за якісне навчання із перепідготовки військових спеціалістів на мирні професії, а також побажав успіхів, і висловив переконання, що знання, які одержали курсанти, стануть гідною підмогою у цивільному житті.

«Навчання – безплатне. Його фінансує Організація Північноатлантичного договору (НАТО). А від вас, слухачів, потрібні нам були лише єдині інвестиції – старанність, наполегливість, дисциплінованість. І ви всі – 26 слухачів справилися з цим на «відмінно». Такі курси відбуваються в регіонах України, де наявна цільова аудиторія. Комплектація цілісних груп відбувається із числа розумних, небайдужих, бажаючих реалізувати себе в цивільному житті людей. Цивільний бюджет, затверджений на 2019 рік, дозволить здійснити перепідготовку близько 900 бенефіціарів. Упродовж років курси проходили в більш, ніж 60 містах та селищах, по всій Україні: уже близько 10 тис. колишніх військовослужбовців пройшли навчання за Програмою НАТО, метою якої є підтримка України у питаннях соціальної адаптації військових», – зазначив менеджер Програми НАТО-Україна Крістофер Штаудт.

З його слів, із 2015 року, як відповідь на кризову ситуацію на Сході України, Програма НАТО із соціальної адаптації військовослужбовців розширила критерії прийняття, включивши професійних воїнів, що вийшли із лав Збройних сил упродовж 10 років від дати початку курсу, стали учасниками АТО/ООС.

Директор ГО «Західний регіональний центр перепідготовки військовослужбовців» Андрій Рой теж подякував слухачам за їхню активність та бажання змінюватися.

Урочиста церемонія з нагоди випуску курсу «Менеджмент безпеки бізнесу» в рамках Програми НАТО-Україна з перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців ЗСУ відбулася в конференц-залі Яворівської філії Львівського обласного центру зайнятості за участі, директора виконавця курсу – ГО «Західний регіональний центр перепідготовки військовослужбовців» (ЗРЦП) Андрія Роя, його заступника Михайла Герцика, заступника голови Яворівської райдержадміністрації Назара Сойка, заступника директора Яворівської районної філії Львівського обласного центру зайнятості Михайла Гози, старшого офіцера відділення морально-психологічного забезпечення 24 окремої механізованої бригади імені Короля Данила, учасника бойових дій на Сході, майора Руслана Ліщука.

Приємний штрих: серед слухачів курсу були й жінки-військовослужбовці, отож кожна з них одержала ще й квіти.

У коментарі власкорові Гал-інфо директор ГО «Західний регіональний центр перепідготовки військовослужбовців» (ЗРЦП), член Львівської обласної організації Спілки офіцерів України Андрій Рой наголосив, що НАТО в Яворові уже не перший рік призвичаює воїнів до цивільного життя.

«Виконавцем курсу «Менеджмент безпеки бізнесу» – в рамках Програми НАТО-Україна є громадська організація «Західний регіональний центр перепідготовки військовослужбовців» в тандемі з Львівським інститутом Міжрегіональної академії управління персоналом (ЛІ МАУП). Навчання тривали з 9 вересня по 14 листопада 2019 року. Заняття проводили викладачі МАУП, ГО ЗРЦП та Поліції охорони – коштом НАТО.

«За роки діяльності Західного регіонального центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців на західних теренах України пройшли навчання воїни за програмам НАТО, ОБСЄ та бюджетні кошти в Бродах, Володимирі-Волинському, Дрогобичі, Золочеві, Луцьку, Львові, Мукачево, Рівному, Самборі, Стрию, Ужгороді, Червонограді, Чернівцях та Яворові», – наголосив Андрій Рой.

Довідка Гал-інфо.

НАТО (NATO – North Atlantic Treaty Organisation) – Організація Північноатлантичного договору – міжнародна організація, створена 4 квітня 1949 року для колективної оборони країн Західної Європи та Північної Америки згідно з принципами 51 статті Статуту ООН.

НАТО розвиває розгалужену систему партнерства, до якої входять Рада євроатлантичного партнерства, серед особливих партнерів – Україна.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ