Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Нацбанк перегляне критерії визначення системно важливих банків

Національний банк України змінить критерії визначення системно важливих банків на наступний рік. Про це пише Євроінтеграційний портал.

"Відповідне рішення пов’язане з необхідністю врахування міжнародної практики у визначенні критеріїв системної важливості, зокрема рекомендацій Європейського наглядового органу (EBA – European Banking Authority)", — повідомляє Євроінтеграційний портал,посилаючись на НБУ.

У Регуляторі зазначили, що оновлення методології оцінки системної важливості банків має завершитись впродовж березня-квітня цього року. Нові підходи точніше відображатимуть значимість фінустанов для ринку.

"Оновлені критерії, а також затверджений відповідно до них перелік системно важливих банків на 2020 рік буде оприлюднено на сайті Національного банку до 1 червня 2019 року", — йдеться у повідомленні.

В НБУ нагадали, що відповідно до чинних критеріїв з 2016 року системно важливими банками незмінно визначались Приватбанк, Укрексімбанк та Ощадбанк. У 2019 році вони так само мають статус системно важливих.

Перенесення термінів для визначення системно важливих банків закріплене постановою Правління Національного банку України №46 "Про внесення зміни до Положення про порядок визначення системно важливих банків", яка набула чинності 28 лютого 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ