Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

​Національна гвардія України прагне набути статус спостерігача у EUROGENDFOR

​Національна гвардія України прагне набути статус спостерігача у EUROGENDFOR. Про це повідомили в пресслужбі Нацгвардії України.
Фото: НГУ

З робочим візитом до України прибула Багатонаціональна група радників Європейських Сил Жандармерії. Представники делегації протягом тижня вивчали сфери діяльності Нацгвардії України: структуру формування, функції і завдання  різних підрозділів, систему підготовки особового складу, особливості виконання службово-бойових завдань в умовах воєнного стану, логістичне, матеріальне і технічне забезпеченням, напрями розвитку й інновацій. 

Висновки цієї місії слугуватимуть основою для ухвалення рішення щодо можливості входження НГУ до Європейських Сил Жандармерії у якості спостерігача. Це, своєю чергою, є одним із етапів досягнення взаємосумісності в секторі безпеки на шляху вступу України до ЄС.

У межах програми візиту міжнародна делегація зустрілася з командуванням Національної гвардії України, обговорила всі питання з відповідальними представниками за напрямками, відвідала гвардійські підрозділи, навчальні заклади та місця несення служби особовим складом. Представники делегації були вражені багатофункціональністю, технічними засобами, організацією навчального процесу і служби українських гвардійців.  

Ця співпраця передбачає можливість не тільки вивчати й ефективно впроваджувати інноваційні методики та найкращий європейський досвід у підготовці гвардійців, передавати свій досвід європейським колегам, якого вимагають сучасні загрози, але й залучати матеріально-технічну допомогу від європейських партнерів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ